Prima pagină » Știri » ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Incident la secția de votare nr. 56 din sectorul 1. O alegătoare: „M-au găsit pe listă, doar că eram încercuită și în dreptul meu era o semnătură”. Poliția: „Poate a semnat un bătrân care nu prea vedea bine în locul dumneavoastră”

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Incident la secția de votare nr. 56 din sectorul 1. O alegătoare: „M-au găsit pe listă, doar că eram încercuită și în dreptul meu era o semnătură”. Poliția: „Poate a semnat un bătrân care nu prea vedea bine în locul dumneavoastră”

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Incident la secția de votare nr. 56 din sectorul 1. O alegătoare: „M-au găsit pe listă, doar că eram încercuită și în dreptul meu era o semnătură
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. O alegătoare a mers duminică să voteze, la secția 56 din sectorul 1, dar a avut o surpriză neplăcută: în chenarul cu numele său era deja o semnătură. Femeia a decis să filmeze incidentul, moment în care observatorii și jandarmii s-au autosesizat. Reproducem mai jos discuțiile din filmulețul postat de alegătoare pe Facebook.

„Am sunat la 112 și a venit poliția. Cât așteptam poliția, șefa de comisie a venit să îmi spună că pot intra acum să votez dacă m-am mai liniștit, că e o eroare, dar am considerat că e mai bine să aștept poliția”, a declarat Letiția Roșculeț pentru gândul. Clipul video realizat de alegătoare la secția de votare a devenit popular pe internet, având până în prezent 350.000 de vizualizări și 13.000 de distribuiri. 

„Cineva a semnat în locul meu”

Letiția Roșculeț (alegător): – Cine a semnat în locul meu?
Observator secție de votare 1 (responsabil listă): – Da, este o greșeală. A semnat altcineva în locul doamnei. Și acum nu mai știm cine a fost.
Observator secție de votare 2: – Probabil că a semnat cineva de pe aici, din jurul numelui doamnei.
Observator secție de votare 1: – A semnat aiurea…
Observator secție de votare 3: – Nu aveți voie să filmați în secția de votare…
L.R.: – De ce? Nu e adevărat… Arătați-mi legea.
Observator secție de votare 1: – A semnat din întâmplare altcineva… Mergeți la președintă să vedeți. Am o problemă.
Observator secție de votare 3: – Nu vă supărați…Nu aveți voie să filmați.
L.R.: – Cineva a semnat în locul meu. Chemați pe cineva.
Observator secție de votare 1: – Stați…Aveți răbdare. Cine o fi semnat?
Observator secție de votare 3: – Nu aveți voie să filmați.
L.R.: – De ce? Arătați-mi legea.
Observator secție de votare 3: – Eu am spus că fiecare votează cu cine consideră.
L.R.: – Ați zis și că unii nu pot fi păcăliți…
Observator secție de votare 3: – Nu are voie să filmeze fără acreditare.
L.R.: – Dar are voie cineva să semneze în locul meu?
Observator secție de votare 3: – Asta este infracțiune. Arătați-mi acreditarea d-vs.
L.R.: – Cine are dreptul să semneze în locul meu?
Observator secție de votare 3: – Ce s-a întâmplat acolo este o problemă pe care nu d-vs aveți abilitatea să o rezolvați.
L.R.: – E dreptul meu să văd de ce a semnat altcineva în locul meu. Din cauza aceasta filmez.
Observator secție de votare 3: – Nu aveți voie să filmați. D-vs nu puteți repara o infracțiune cu o altă infracțiune.

Poliția: „Sigur e o greșeală, a semnat un bătrân care nu prea vedea bine în locul dumneavoastră”

„Am ajuns, am dat buletinul și mi-au pus ștampila pe spatele buletinului. Am așteptat apoi ca o altă doamnă să mă caute pe liste. M-au găsit pe lista doar că eram încercuită și în dreptul meu era o semnătură. Și doamna m-a întrebat de ce am venit să votez iar. S-a uitat pe spatele buletinului și a văzut că aveam și ștampilă. Atunci mi-am scos telefonul și am început să filmez. Mi-am dat seama că nu o să am nicio dovadă dacă nu filmez. În dreapta mea, o altă doamnă din comisie vorbea cu un alegător în vârstă și îi spunea că ce bine este că a votat cu „X„… „că nu ne lăsăm chiar toți păcăliți (dar din păcate nu se aude pe înregistrare).

Am sunat la 112 și a venit poliția. Cât așteptam poliția, șefa de comisie a venit să îmi spună că pot intra acum să votez dacă m-am mai liniștit, că e o eroare, dar am considerat că e mai bine să aștept poliția. Polițiștii au zis că sigur e o greșeală, că sigur a semnat un bătrân care nu prea vedea bine în locul meu… că sunt căsuțele mici și le-am zis că e doar o presupunere a dânșilor.

Am semnat procesul verbal de la secție, apoi am votat. Am făcut poza procesului verbal și am mers la poliție. Acolo am semnat alt proces verbal. Aici, polițista îi raporta șefului ca este ok, totul este sub control, a fost o eroare, o greșeală. I-am zis că trebuie dovedit lucrul ăsta. „Păi cum să dovedim?”, m-au întrebat ei. Le-am spus că o idee ar fi să-i contacteze pe cei dinaintea mea și de după mine și să vadă cine a votat și cine nu. A venit și al doilea polițist în birou și mi-a spus că sigur e o greșeală că daca voiau să facă ceva, ar fi făcut seara, nu dimineața”, a declarat Letiția Roșculeț pentru gândul.

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele

Citește și