Conform AEP, copiile de pe listele electorale permanente cuprind 18.281.625 de alegători, față de 18.284.326 de cetățeni români cu drept de vot înscriși în copiile de pe listele electorale permanente de la primul tur al alegerilor prezidențiale din 2 noiembrie.
Diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente făcute de primari în Registrul electoral aferent localităților conduse de aceștia și a importurilor de date programate de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI, explică Autoritatea Electorală Permanentă.
AEP reamintește că listele electorale permanente se întocmesc și se tipăresc de către primari, pe baza datelor și informațiilor cuprinse în Registrul electoral și cuprind toți cetățenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite, potrivit mențiunilor din actele de identitate emise de statul român. Data limită pentru tipărirea copiilor de pe listele electorale pentru alegerile prezidențiale din 16 noiembrie a fost 14 noiembrie.
Pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale de duminică vor exista 18.550 de secții de votare în țară, iar pentru acest scrutin au fost tipărite 20.945.068 de buletine de vot și 11.808.375 de timbre autocolante, acestea urmând să fie predate sâmbătă președinților Birourilor electorale ale secțiilor de votare. Numărul ștampilelor a rămas același ca și în primul tur al alegerilor, respectiv 94.220.
Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, preciza, vineri, că votul de duminică se va desfășura în aceleași secții care au fost organizate și pentru primul tur al alegerilor, în aceleași locuri și sub autoritatea acelorași birouri electorale.