ALERTĂ CU BOMBĂ la Parlament. Ce s-a întâmplat cu persoana care a sunat la 112

Publicat: 14 01. 2016, 12:38
Actualizat: 14 01. 2016, 15:20
Caracter ilustrativ

SPP a confirmat, joi, pentru MEDIAFAX, că o echipă de pirotehniști s-a deplasat la Palatul Parlamentului pentru a face verificări, în urma unui apel la numărul de urgență 112, prin care a fost semnalată o amenințare cu bombă.

Echipa de pirotehniști, însotiță de câini, a verificat biroul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și al președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, dar s-a constatat că alarma a fost falsă.

”A fost o alarmă neconfirmată, un telefon dat la 112”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al SPP, Bogdan Onea.

Secretarul general al Senatului Ion Vărgău a declarat pentru MEDIAFAX că apelul a fost făcut în jurul orei 9,20. ”Au mai fost astfel de alarme, chiar în luna decembrie a anului trecut. Este cineva care tot timpul sună și face astfel de lucruri”, a spus el.

Surse din rândul autorităților au declarat pentru MEDIAFAX că autorul apelului a fost identificat, fiind la a patra astfel de alertă falsă. El a sunat de pe telefonul fix, astfel că forțele de ordine l-au ridicat de la domiciliu și l-au dus la audieri.