ALERTĂ METEO. Sfârșit de ianuarie cu temperaturi de primăvară. Când vine înghețul

ALERTĂ METEO. Sfârșit de ianuarie cu temperaturi de primăvară. Când vine înghețul
Publicat: 20/01/2020, 15:58

BANAT

Intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei, iar media maximelor va fi de 2…3 grade. Din 22 ianuarie și până în jurul datei de 29 ianuarie temperaturile maxime vor fi în general în creștere, în medie spre aproximativ 8…10 grade, apoi se va răci treptat, astfel că la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va atinge 4…6 grade. Temperaturile nocturne vor fi preponderent negative în prima săptămână și la finalul celei de a doua și se vor situa în medie între -6 și -1 grad. În restul intervalului vor fi ușor pozitive. Probabilitatea de precipitații va fi redusă până în data de 25 ianuarie, apoi va crește.

CRIȘANA

Primele zile de prognoză vor fi caracterizate de valori maxime ale temperaturii aerului apropiate de cele climatologic specifice perioadei, media regională fiind de 2…4 grade. După data de 22 ianuarie se estimează o creștere a acestora spre valori medii în general între 9 și 11 grade, în 28 și 29 ianuarie. În ultimele zile ale lunii ianuarie și în primele din luna februarie tendința vremii va fi de răcire treptată, spre medii de 4…6 grade. Temperaturile minime vor fi negative în prima săptămână și la finalul celei de a doua, media lor urmând a se situa în general între -7 și -2 grade. În restul intervalului acestea vor fi ușor pozitive. Probabilitatea de precipitații va fi redusă până în data de 25 ianuarie, apoi va crește.

TRANSILVANIA

În primele zile de prognoză valorile maxime de temperatură vor fi normale pentru această perioadă, iar media lor se va apropia de pragul de îngheț. În intervalul 22 – 25 ianuarie se va încălzi treptat, spre medii regionale ale maximelor între 6 și 10 grade, apoi, până în 30 ianuarie nu vor mai fi variații semnificative de temperatură. După această dată vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că în data de 2 februarie media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 3 grade. Temperaturile minime vor fi negative în tot intervalul și se vor situa în medie între -9 și -3 grade, exceptând dimineața de 25 ianuarie, când media acestora va coborî sub -10 grade. Trecător vor fi posibile precipitații, în general slabe cantitativ, în jurul datei de 22 ianuarie și începând cu data de 25 ianuarie.

MARAMUREȘ

În primele trei zile de prognoză media temperaturilor maxime se va menține apropiată de pragul de îngheț, apoi se va încălzi treptat, până în data de 25 ianuarie, când aceasta va atinge 7…8 grade. În intervalul 25 – 29 ianuarie maximele termice nu vor avea variații importante, apoi vor fi în scădere, până la o medie ce se va situa între 2 și 4 grade, în ultimele zile din interval. Media temperaturilor minime se va încadra în general între -7 grade în 25 ianuarie dimineața și 0…1 grad în perioada 28 – 31 ianuarie. Trecător vor fi posibile precipitații slabe, în general slabe cantitativ, în jurul datei de 22 ianuarie și începând cu data de 25 ianuarie.

MOLDOVA

În intervalul 20 – 25 ianuarie media temperaturilor maxime va avea variații în general între 2 și 9 grade, iar a minimelor între -5 și -1 grad. Ulterior, până spre sfârșitul lunii ianuarie, valorile maxime de temperatură vor fi în medie de 9…11 grade, în timp ce media minimelor va fi între -1…2 grade, apoi se va răci treptat, astfel încât la finalul perioadei de prognoză media maximelor se va apropia de 3 grade, iar a minimelor de -2…-4 grade. Doar trecător și pe suprafețe mici vor fi posibile precipitații slabe, mai ales după data de 29 ianuarie.

DOBROGEA

Până spre sfârșitul lunii ianuarie, în general, temperaturile vor fi în creștere. Media maximelor va ajunge la 10…12 grade, iar a minimelor la 3…5 grade. Din 31 ianuarie vremea va intra într-un proces de răcire treptată, iar în jurul datei de 2 februarie maximele vor atinge în medie 5…7 grade, iar minimele 1…3 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată după data de 29 ianuarie.

MUNTENIA

Între 20 și 26 ianuarie media temperaturilor maxime va avea variații între 4 și 11 grade, iar a minimelor între -5 și -2 grade. În următoarele 4…5 zile acestea nu se vor modifica semnificativ, dar în primele zile ale lunii februarie tendința va fi de scădere, astfel încât, la finalul intervalului de prognoză, maximele vor ajunge să se situeze în medie între 5 și 8 grade, iar media minimelor va coborî ușor sub pragul de îngheț. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată după data de 28 februarie.

OLTENIA

Între 20 și 25 ianuarie media temperaturilor maxime va avea variații între 4 și 10 grade, iar a minimelor între -6 și -3 grade. În următoarele 5…6 zile acestea nu se vor modifica semnificativ, dar în primele zile ale lunii februarie tendința va fi de scădere, astfel încât, la finalul intervalului de prognoză, maximele vor ajunge să se situeze în medie între 5 și 7 grade, iar media minimelor va coborî ușor sub pragul de îngheț. Probabilitatea de precipitațiilor va fi redusă în prima săptămână, dar va crește în cea de a doua.

LA MUNTE

Perioada cu cele mai ridicate temperaturi va fi între 25 și 30 ianuarie, când media maximelor se va situa între 3 și 5 grade, iar a minimelor între -5 și -2 grade. În restul intervalului vor fi maxime a căror medie regională va avea valori între -6 și 1 grad, iar media minimelor va fi între -12 și -6 gade. Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ, pe suprafețe mici în prima săptămână și local în cea de a doua.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un instalator care făcea reparații într-o vilă a găsit 30 de kilograme de monede de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Nu e banc! Cu cât se vinde ciocolata Dubai la Târgul de Crăciun din Sibiu
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Drumuri blocate, întârzieri pe calea ferată și aeroporturi, după ce vortexul polar a pus stăpânire...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
2024: Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h? Se suspendă permisul?
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Doliu în România! A murit o legendă a țării. Era supranumit „Dumnezeu”
E cel mai mare coșmar dacă stai la bloc. Toți facem greșeala asta pe timp...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
Ce faci în weekendul 23-24 noiembrie. Ce nu trebuie să ratezi sub nicio formă când...
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Test de cultură generală. Câte laturi are Marea Piramidă din Giza?