ALERTĂ METEO. Vremea va fi instabilă. Ploi torențiale/ Cod portocaliu de inundații

Publicat: 23 05. 2019, 08:33

This browser does not support the video element.

Pentru restul țării meteorologii anunță cerul variabil și o maximă de 27 de grade.

La noapte cerul va fi variabil și predominant noros în centrul țării, la munte și pe litoral. Aici sunt posibile averse de ploaie cu tunete și fulgere. Vântul va sufla moderat iar minima termică va fi cuprinsă între 7 și 18 grade Celsius.

BUCUREȘTI

În Capitală vremea va fi azi frumoasă, cu cer variabil și vânt cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Maxima termică va ajunge la 27 de grade Celsius iar minima va fi de 12. Mâine însă vremea devine instabilă și se răcește considerabil. Va ploua după-amiază iar vântul va sufla tare. Maxima zilei va fi de doar 22 de grade. Sâmbătă cerul se va păstra variabil iar după-amiaza și seara va ploua. Maxima zilei va fi de 24 de grade Celsius.

LITORAL

Pe litoral, vremea va fi în general frumoasă azi. Cerul va fi variabil, mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Maxima zilei va urca până la 24 de grade Celsius. La noapte va ploua însă iar minima termică va fi cuprinsă între 11 și 15 grade.

PROGNOZĂ URMĂTOARELE 3 ZILE

De mâine, vremea se răcește în toată țara. Se vor înregistra averse cu tunete și fulgere mai ales în sud, iar izolat va cădea și grindină. Vântul va lua aspect de vijelie iar maxima zilei nu va depăși 24 de grade Celsius. Prima zi de week-end va aduce ploi în nordul, centrul și estul țării, dar și în zonele de deal și de munte. Vântul va avea intensificări mai ales în sud-vest și nord-est. Temperatura maximă va fi de 26 de grade Celsius.