Alexandru Arșinel și Vasile Muraru s-au înscris în UNPR
„UNPR este un partid al ușilor deschise și își dorește ca tot mai multe personalități să se implice activ în viața politică, sprijinind interesul național și valorile naționale românești. Prin mesajul său, UNPR își propune să atragă specialiști din cât mai multe domenii de activitate, de la economie la cultură și de la mediul academic, la cel sportiv. România are profesioniști și oameni de valoare în toate aceste domenii, iar partidele trebuie să apeleze în primul rând la experiența și la cunoștințele lor atunci când iau decizii”, se menționează în comunicat.
UNPR mai transmite că „va continua această politică de deschidere și va încerca să aducă în echipa sa oameni de valoare, din cât mai multe domenii de activitate”.
Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, marți, la Parlament, că este o onoare ca doi mari actori care sunt „oameni patrioți și oameni de mare valoare” să se înscrie în formațiunea politică pe care o conduce.
„Suntem un partid al ușilor deschise, este o mare onoare pentru noi că sportivi mari, gen Ilie Năstase, Anghel Iordănescu -care este membru fondator și bine că a câștigat meciul și ne-am calificat, că altfel cred că aveam noi mari probleme -, faptul că doi mari actori, domnul Arșinel și domnul Muraru au venit la noi ne-a onorat foarte mult pentru că sunt oameni care chiar sunt patrioți și oameni de mare valoare”, a declarat Gabriel Oprea.
Întrebat de jurnaliști despre modalitatea prin care i-a convins pe cei doi actori să se înscrie în UNPR, Oprea a spus că „pur și simplu au venit”.
„Ei pur și simplu au venit, vreau să vă spun că, în ultimele trei luni de zile, peste 70 de mii de oameni s-au înscris în UNPR din toate categoriile sociale. Dorim să avem un milion de membri de partid, în momentul de față avem în jur de 500 de mii de membri de partid”, a precizat Gabriel Oprea.
Alexandru Arșinel s-a născut în comuna Dolhasca, județul Suceava, pe 4 iunie 1939. Încurajat de mama sa, s-a prezentat la examenul de admitere la Facultatea de Teatru din București. La absolvirea facultății, promoția 1962, a plecat la Târgu-Mureș unde se înființase secția română la Teatrul Maghiar. În 1964, a dat concurs la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din București, apoi a început să joace alături de Puiu Călinescu în spectacole de teatru de revistă și a făcut cuplu pe scenă cu Stela Popescu, dând viață cupletelor scrise de Puiu Maximilian. În prezent este directorul acestei instituții.
Are o bogată activitate în teatru, film, televiziune și teatru radiofonic. Pentru întreaga activitate artistică în teatrul de revistă, precum și cea managerială a primit numeroase premii, medalii, printre care trofeul special UNITER pentru teatru de revistă (2000) și Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului” (2004). În mai anul acesta, Alexandru Arșinel a primit o stea pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului din București.
Vasile Muraru, născut în 1956, în județul Neamț, este un cunoscut actor de comedie. A absolvit cursurile Facultății de Teatru a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, la clasa profesorului Dem Rădulescu. Ulterior, vreme de 30 de ani, a format un cuplu comic alături de actorul Nae Lăzărescu – care a decedat în decembrie 2013 -, pe care l-a cunoscut la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din București.
Printre filmele în care a jucat se numără „Expresul de Buftea” (1979), „Mireasa din tren” (1980), „Burebista” (1980), „Zbor periculos” (1984), „Fapt divers” (1984), „Noi, cei din linia întâi” (1985), „Căsătorie cu repetiție” (1985), „Pădurea de fagi” (1987), „Cuibul de viespi” (1987), „Miss Litoral” (1991), „Cea mai fericită fată din lume” (2009).