Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) a emis un raport despre produsele alimentare provenind de la animale clonate, cum ar fi carnea și lactatele, afimând că acestea nu sunt nocive pentru consumatori, relatează publicația electronică EUObserver.
"Este foarte puțin probabil să existe diferențe în domeniul siguranței alimentelor între produse provenind de la clone și cele derivate de la animalele născute pe cale naturală", se arată în comunicat.
Organismul a lansat o consultare publică despre raportul său. Evaluarea intervine după ce Comisia Europeană a cerut EFSA consiliere despre implicațiile clonării animalelor asupra siguranței alimentelor, sănătății lor și mediului.
EFSA a observat însă că rata mortalității și numărul de boli în rândul clonelor sunt semnificativ mai ridicate decât în cazul animalelor născute pe cale naturală.
Atât timp cât clonele bolnave nu au acces în sectorul alimentar, nu ar trebui să existe nici un pericol pentru consumatori, conchide studiul.
Mai multe știri pe www.mediafax.ro