Un şofer din Satu Mare, lăsat fără permis, a dat în judecată Poliţia, cerând anularea sancţiunii. Datele din dosar scot la iveală că bărbatul a scris pe procesul-verbal că avea mintea ocupată pentru că îl aşteaptă acasă doi gemeni, iar soţia sa este însărcinată cu o altă pereche de gemeni.
Judecătoria Satu-Mare a pronunţat, recent, o primă sentinţă într-un dosar în care un bărbat lăsat fără permis a dat în judecată Poliţia, cerând anularea procesului-verbal şi recuperarea permisului. În proces, sătmăreanul a arătat că a fost lăsat fără permis în data de 20 februarie 2020 pentru că nu ar fi acordat prioritate de trecere unui pieton aflat pe „zebră”., relatează Adevărul.
În proces, bărbatul a arătat că nu a comis fapta pentru care a fost lăsat fără permis pentru că „nu reţine să fi existat o persoană angajată în traversare pe trecerea de pietoni în momentul în care a trecut prin zona respectivă”.
Bărbatul a mai arătat că starea de stres a sa în ziua respectiva era foarte ridicata pe fondul stării de sănătate a familiei din ziua şi perioada respectivă.
De altfel, bărbatul a arătat că a şi menţionat în procesul-verbal, la capitolul „menţiuni” că „am avut mintea ocupată deoarece mă aşteaptă acasă doi gemeni, iar soţia este însărcinată cu altă pereche de gemeni”.
Poliţia a cerut menţinerea sancţiunii prin care permisul bărbatului a fost reţinut, dar judecătorul a decis anularea procesului-verbal, la dosar fiind depuse imagini din care reiese că pietonul a pus piciorul pe trecerea de pietoni când maşina era deja „pe zebră”.
„Din vizualizarea înregistrării video rezultă că maşina condusă de petent se afla deja în momentul imediat anterior atingerii trecerii de pietoni, în timp ce pietonul nu este vizibil în cadrul înregistrării. La cadrul 9953 maşina petentului se află deja pe mijlocul marcajului de trecere de pietoni, moment în care pietonul devine vizibil , cu piciorul ridicat pentru a se angaja în traversare. Începând cu cadrul 9958, maşina petentului este obturată de alte maşini, astfel încât deplasarea acesteia, precum şi a pietonului nu mai pot fi coroborate. Din aceste înregistrări rezultă că petentul se afla pe trecerea de pietoni în momentul în care pietonul a păşit pe marcajul rutier destinat traversării”, a arătat judecătorul care a anulat procesul-verbal.