Am dat ordinul DUPĂ 12 NOAPTEA. Am stat într-o clădire a guvernului. Cum se contrazice prefectul Capitalei, Speranța CLISERU cu Jandarmeria

Publicat: 27/08/2018, 20:00

Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, a declarat, luni, că în timpul Mitingului Diasporei din 10 august nu a stat în centrul mobil de comandă, ci într-o clădire guvernamentală. Ea susține că ordinul de evacuare a pieței a fost emis după miezul nopții. Președintele Comisiei pentru apărare din Senat, Marcel Vela, a anunțat că la următoarea ședință a comisiei, vor fi invitați la audieri prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, maiorul Laurențiu Cazan, dar și ministrul de Interne, Carmen Dan, ședința de luni fiind amânată din lipsă de cvorum.

„Astăzi, colegii de la PSD au fost cei care au decis lucrările comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, în sensul căau absentatși neavând cvorum de ședință, conform regulamentului, a fost necesarsă amânămlucrările comisiei. Apreciez faptul că prefectul capitalei a fost prezent, dar neavând cvorum, nu puteam să demarăm lucrările comisiei și tot ceea ce ținea de întrebări și în consecință toate aceste detalii pe care dorim să le descoperim, cu tot ceea ce s-a întâmplat pe 10 august, toate acesteale vom reprogramala următoarea ședință a comisiei, care probabil, discutând cu colegii din Biroul permanent, va avea loc săptămâna viitoare,marți. Pe lângă cei care au fost astăzi invitați, pentru a nu mai avea surprize că ministrul Afacerilor Interne nu comunică Jandarmeriei invitația senatorilor, marțea viitoare o vom invita și pe doamna Carmen Dan”, a declarat președintele Comisiei pentru apărare a Senatului,Marcel Vela, după suspendarea ședinței.

Acesta a adăugat că până în momentul începerii ședinței Comisianu a primit nicio confirmare de la MAI, privind participareamaiorului Laurențiu Cazanla audierea Comisiei.

„Până în această dimineață nu am primit nicio confirmare de la MAI, pentru că invitația nu a fost personală domnului Cazan, el fiind militar. Până astăzi, doamna ministru nu ne-a datniciun răspuns. Pentru următoarea ședință, o să facem invitații și pentru Jandarmerie, nu doar pentru MAI, pentru că doamna ministru nu s-a obosit nici să ne comunice și nici să îl anunțe probabil pe domnul Cazan, a precizat Marcel Vela.

Senatorul USR, Nicu Fălcoi a susținut, de asemenea, că„există zvonuri”că dacă Comisia de apărare continuă cu invitațiile, aceștia nu s-ar mai prezenta la ședințele Comisiei.

„Sunt zvonuri că nu ar veni, dacă mai chemăm în continuare pe doamna ministru, pe mai știu eu cine. Eu sper să nu se întâmple de acest lucru, sper ca senatorii PSD să dea dovadă de maturitate”, a afirmat Fălcoi.

„Violențelecare necesitaurestabilirea ordinii publices-au întâmplatmult mai târziu, cânds-a dat focla fel de fel de elemente de mobilier urban Nu are importanță unde erau. (Ordinul – n.r.) Era de restabilirea ordinii publice. Nu putea să eliberăm un spațiu și pe străzi să se întâmple acte devandalismsau deterorism. Cred că eradupă 12 noaptea(când am semnat ordinul – n.r.). (…) Nu știu ce spune MAI și eu spun ce spun eu”, a spusSperanța Cliseru.

Ea a mai afirmat căa semnat ordinul de restabilirea ordinii publice pe baza informațiilorde la Jandarmerie.

Declarațiile prefectului vin în contextul în care jandarmii au susțineau că au primitordindin partea Speranței Cliseru laora 23.11.

De asemenea, prefectul Capitalei a reiterat faptul că nu a fost prezentă în centrul mobil de comandă, dar se afla într-o clădire a Guvernului.

„Eu nu m-am aflat în centru de comandă. Nu existau două centre.Eu nu m-am aflat în centru. Centrul mobil esteîntr-un vehicul mobil. Eu m-am aflat într-o clădire din clădirile care aparțin de guvern, dar nu în clădirea guvernului. Nu aveamniciun monitor”, a declarat Speranța Cliseru.

Ea a venit luni la Senat, pentru a participa la ședința Comisiei de apărare, tema urmând a fi protestul de pe 10 august, dar ședința nu s-a putut desfășura dinlipsa cvorumului, fiind prezenți doar șase din cei 13 membri ai comisiei.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Greșeala incredibilă” pe care a făcut-o echipajul superiahtului lui Mike Lynch. „A fost o serie...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
FOTO Povestea lui Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, dar care a devenit...
Acestor pensionari români li se va mări pensia cu 1.000 de lei, după recalcularea de...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Afacerea deschisă de Vlad în Capitală: a început cu un spaţiu mic, iar după 6...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Ungurii îți ridică mașina și ți-o vând. Avertisment pentru șoferii români. Legea e lege
Monica Anghel este de nerecunoscut. Cântăreața s-a transformat total
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Ghinion după ghinion pentru Lino Golden! Artistul, implicat într-un nou accident: ”Cum am început eu...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Care sunt plajele cu cel mai alb nisip din lume?