Ambasada SUA: Duane Butcher s-a întâlnit cu ministrul Justiției și cu liderii CSM

Publicat: 09 01. 2014, 18:09
Actualizat: 28 07. 2014, 17:36

Însărcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher, s-a întâlnit, joi, cu ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, și cu liderii CSM, a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, misiunea diplomatică la București.

Ambasada SUA nu a oferit detalii referitoare la scopul întâlnirii.

Întrevederea are loc la scurt timp după ce Consiliul Superior al Magistraturii și-a ales o nouă conducere.

Judecătorul Adrian Bordea a fost ales, luni, în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorul Gheorghe Muscalu este noul vicepreședinte al CSM.

Discuția de la Ambasada SUA are loc cu o zi înainte de vizita asistentului secretarului american de Stat, Victoria Nuland, la București.

Asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, are în programul vizitei la București, până la această oră, întâlniri cu președintele Traian Băsescu, la Cotroceni, și cu ministrul de Externe, Titus Corlățean, au precizat miercuri surse oficiale pentru MEDIAFAX.

Departamentul de Stat a anunțat, miercuri, că Victoria Nuland, asistentul pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului american de Stat, va efectua o vizită în România în perioada 10-11 ianuarie, în cadrul unui turneu european.

La București, Nuland se va întâlni, vineri și sâmbătă, cu oficiali de rang înalt și membri ai societății civile, cu care va discuta despre relațiile bilaterale, probleme regionale și eforturile de consolidare a statului de drept, potrivit comunicatului emis de Biroul purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat.