SUA se angajează alături de democrațiile industrializate să contracareze „practicile de comerț incorecte și corupția”, a precizat oficialul american.
„SUA se angajează alături de democrațiile industrializate și alte state care au aceleași puncte de vedere împotriva agresiunii economice, dorind să modernizeze tratatele existente, vor să contracareze practicile de comerț incorecte, vor să contracareze corupția străină, vor să lucreze cu parteneri care gândesc la fel și să faciliteze oportunități pentru piețele noi”, a susținut Klemm, adăugând că SUA, alături de partenerii comerciali, vor să modernizeze sistemul internațional comercial în beneficiul tuturor.
Klemm a afirmat că dacă lumea nu s-a prăbușit economic după marea criză din 1930, nu se va prăbuși nici în 2020.
„După criza financiară globală România și-a revenit și acum se bucură de o creștere economică foarte puternică devenind mai competitivă, creând legături comerciale cu UE, primind investiții străine directe și promovând de stabilitate macro-economică și reforme ale pieței financiare. (…) Pe lângă prosperitatea economică, România a intrat și într-o nouă schemă politică prin acest Parteneriat strategic cu SUA. (…) Una dintre prioritățile noastre cheie este promovarea prosperității economice pentru SUA și pentru România, iar Parteneriatul nostru strategic este format de acest angajament pentru sporirea oportunităților economice. (…) SUA și România s-au angajat să respecte valorile democratice, incluzând aici statul de drept, să aibă piețe deschise și să promoveze drepturile omului și să creeze legături puternice între toate națiunile”, a spus Hans Klemm.
Hans Klemm a afirmat că, în contextul știrilor false, guvernele ar trebui să aibă o abordare „puțin mai intruzivă” în reglementarea funcționării platformelor on-line.