Într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX, ANAF arată că, în urma pronunțării de către Curtea de Apel Brașov a unei hotărări irevocabile în cauză din dosarul cu nr. 262/62/2014, organele fiscale au solicitat Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate lmobiliară Sibiu, rectificarea în cartea funciară, în sensul radierii dreptului de proprietate al părăților Bastea loan, Johannis Carmen Georgeta și Johannis Klaus Werner.
După rectificarea de carte funciară, dreptul de proprietate asupra imobilului în cauză a revenit defuncților proprietari Ghenea Elisei și Ghenea Maria.
Statul Român prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu, a solicitat ulterior notarului public competent, suplimentarea certificatului de moștenitor prin care să se constate calitatea de succesor al Statului Român pentru cel de al doilea imobil situat în Municipiul Sibiu, strada Nicolae Bălcescu, nr.29, județul Sibiu.
Notarul public competent, arată că, va proceda la suplimentarea certificatului de moștenitor al Statului Român după soluționarea cauzei aflate pe rolul Tribunalului Sibiu, cauză ce are ca obiect tocmai anularea certificatului de moștenitor.
„Precizăm în acest sens că, în prezent pe rolul Tribunalului Sibiu, s-a deschis o nouă acțiune in justiție de către pretinși succesori ai defuncților Ghenea Elisei și Ghenea Maria, care solicită anularea certificatului de moștenitor al Statului Român și din această rațiune, notarul public, amână emiterea certificatului la care s-a făcut mai sus referire.
În urma motivării hotărării judecătorești pronunțate de Curtea de Apel Pitești, prin care a fost respinsă contestația în anulare formulată de reclamanții Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta și Johannis Klaus Werner, se va solicita din nou notarului competent, să procedeze la emiterea unui supliment al certificatului de moștenitor al Statului Român pentru imobilul din Sibiu, strada Nicolae Bălcescu, nr.29, județul Sibiu”, se arată în răspunsul ANAF.