Anca Simina, de la Gândul, câștigătoarea premiului Freedom House la concursul „Tânărul Jurnalist al Anului” și a Premiului pentru Opinie la Gala Superscrieri 2014. Attila Biro, nominalizat la categoria Justiție la „Tânărul Jurnalist”

Publicat: 26 11. 2014, 20:51

Jurnalista gândul Anca Simina a primit, miercuri seară, premiul Freedom House pentru actualitate internă, în cadrul concursului „Tânărul Jurnalist al Anului”. Distincția a venit ca urmare a seriei de articole – multe dintre ele, exclusive – , semnată de Anca Simina pe subiectul locuințelor RA-APPS (unul dintre articole poate fi citit AICI).

La categoria Justiție, gândul a avut încă o nominalizare, pentru Attila Biro.

Tot la TJA a fost premiat Un alt jurnalist din cadrul trustului Mediafax Group premiat la „Tânărul Jurnalist al Anului” a fost Roxana Pricop, jurnalistă de la Ziarul Financiar, care a câștigat la secțiunea Economie.

Totodată, Anca Simina a câștigat, miercuri seară, și premiul pentru Opinie, la Gala Premiilor Superscrieri, organizată de Fundația Friends for Friends. Anca Simina a avut o dublă nominalizare în această competiție, cu textele „Țara din capul lor” – câștigător – și „Rabdă, așteaptă și taci!”.

În ediția din 2013 a Premiilor Superscrieri, gândul a adus în redacție alte două premii. Astfel, Attila Biro a luat premiul I pentru articolele din cadrul campaniei TORȚIONARII, iar Alina Matiș și Florin Negruțiu au primit premiul al III-lea pentru campania SINDROMUL NU.

Redacția gândul îi felicită pe colegii Anca Simina și Attila Biro!