Anchetă a Poliției, după ce un instructor de dans ar fi hărțuit sexual patru tinere

Publicat: 12 12. 2014, 19:36

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Cluj, Simona Vîrci, patru tinere cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani au depus plângeri penale pe numele instructorului de dansuri, în acest caz fiind începută cercetarea penală pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Contactat telefonic de corespondentul MEDIAFAX, instructorul de dansuri populare al Ansamblului „Someșul” din Apahida, Ioan Moldovan, a spus că știe de plângerile penale, dar preferă să nu comenteze.

„Prefer să nu comentez, deocamdată, pe marginea acestui subiect”, a spus Ioan Moldovan.

La rândul său, primarul comunei Apahida, Grigore Fati, în subordinea căruia se află Ansamblul „Someșul”, spune că a dispus o cercetare administrativă și l-a suspendat din funcția de instructor pe Ioan Moldovan.

„Instructorul este acuzat de hărțuire sexuală de patru fete, care sunt înscrise în ansamblu. Părinții lor au venit la mine și mi-au spus să iau măsuri împotriva instructorului, că le-a pipăit pe fete, a încercat să le sărute cu forța, iar astfel de gesturi s-au întâmplat de mai multe ori. Eu le-am spus părinților că nu am ce face și că asta e treaba poliției. Printre fete sunt și minore, au vârste între 16 și 21 de ani. Ele au depus plângere, iar eu am dispus o cercetare administrativă la ansamblu, apoi am depus, la rândul meu, o plângere la poliție”, a declarat Grigore Fati corespondentului MEDIAFAX.

Primarul a mai spus că până la finalizarea cercetărilor Ioan Moldovan nu mai poate lucra ca instructor de dans.