Anchetă a Poliției în cazul a 559 de persoane care au obținut vize de flotant într-o comună doljeană cu 2.200 de locuitori

Publicat: 18 05. 2012, 10:43
Actualizat: 26 06. 2013, 03:10

Dintre cele 559 de persoane, 222 figurează că s-au mutat la 13 adrese.

Potrivit purtătorului de cuvânt Poliției Județene Dolj, Adrian Căpraru, în comuna Ghercești au fost începute verificări și urmează să fie audiate toate cele 559 de persoane care figurează ca având viză de flotant.

În acest caz, a fost constituit dosar penal pentru fals, uz de fals și abuz în serviciu împotriva unor funcționari publici.

Contactat telefonic, primarul localității Ghercești, Cornel Păpăroiu, a refuzat să comenteze situația, motivând că nu are timp pentru că are o zi încărcată cu multe ședințe.

Populația totală a comunei Ghercești este de 2.269 de persoane, astfel că cele 559 de persoane ar putea influența rezultatul alegerilor locale.

Potrivit legii alegerilor locale, cetățenii își pot exercita dreptul de vot doar în localitatea de reședință. Cei care și-au stabilit reședința într-o altă localitate cu cel puțin trei luni înaintea datei alegerilor își pot exercita dreptul de vot în această unitate administrativ-teritorială.

În luna aprilie a acesti an, polițiștii s-au confruntat cu o situație similară în localitatea doljeană Perișor. Acolo, 237 de persoane s-au mutat din luna noiembrie 2011, până la finelele lunii martie 2012. În ambele cazuri, Poliția a fost sesizată de funcționarii de la Evidența populației Dolj.