Prima pagină » Știri » Anchetă DNA la Consiliul Concurenței. Ce documente au ridicat procurorii

Anchetă DNA la Consiliul Concurenței. Ce documente au ridicat procurorii

Anchetă DNA la Consiliul Concurenței. Ce documente au ridicat procurorii
Consiliul Concurenței a precizat, în exclusivitate pentru Mediafax, ca răspuns la informațiile privind ancheta DNA ce vizează Teamnet-Siveco, că au fost predate documente, dar că verificările proprii ale Consiliului continuă, urmând audieri.

„Consiliul Concurenței a finalizat investigația privind o posibilă înțelegere între patru companii de a participa cu oferte trucate la o licitațiie organizată de A.P.I.A. (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură), în perioada următoare fiind programate audierile părților implicate. După aceea, conform procedurii, Autoritatea de Concurență va decide dacă companiile au încălcat legea și dacă vor fi sancționate. Companiile implicate sunt: Intrarom, Siveco, Teamnet, IBM”, se arată în răspunsul Autorității de Concurență, pentru Mediafax.

Instituția precizează și că investigația are în vedere o posibilă participare cu oferte trucate la licitația organizată de APIA în 2008 pentru extinderea sistemului informatic, valoarea estimată a acordului-cadru fiind de 12 milioane euro, fără T.V.A.

„Investigația a fost declanșată în 2013 și s-a derulat cu respectarea tuturor procedurilor prevăzute de legislația în domeniu”, mai transmite Consiliul Concurenței.

Instituția anunță că au fost predate procurorilor DNA Ploiești documente referitoare la investigația menționată.

Procurorii DNA Ploiești au demarat o anchetă la Consiliul Concurenței, ca urmare a unui denunț făcut de Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, au declarat pentru Mediafax surse apropiate anchetei.

Pe 16 mai, procurorii DNA au făcut percheziții la Consiliul Concurenței în dosar fiind începută urmărirea penală față de fapte de corupție, au declarat sursele citate. Suspiciunea este legată tocmai de modul în care Consiliul Concurenței face verificările în legătură cu licitația din 2008.

Grupul Teamnet a fost fondat de Sebastian Ghiță și a încheiat contracte cu autorități din mai multe state, printre care România, Turcia, Bosnia și Herțegovina, dar nu a fost ocolită nici Serbia, țara în care Ghiță a fost prins.

Firma Siveco este o altă companie abonată la contractele cu statul. SRI a atribuit de curând contractul SII Analitycs, în valoare de 31,5 milioane euro, firmelor Siveco România și Nova Tech Integrated Solutions SRL, au precizat reprezentanții instituției pentru Mediafax.

Irina Socol, fostul președinte Siveco România, a fost condamnată definitiv la doi ani și șase luni de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice. Ea a fost eliberată condiționat în 2016.

Ana Maria Pătru, fostul președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), anunțat, zilele trecute, într-o scrisoare adresată parlamentarilor, că există o legătură între Irina Socol, fostul director al societății, și Serviciul Român de Informații.

Citește și