Anchetă în cazul unei fete de 12 ani care a născut la Spitalul Bârlad

Publicat: 15 04. 2013, 17:07
Actualizat: 04 02. 2019, 21:41

Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui a declanșat o anchetă în cazul unei fete de 12 ani care a născut la Spitalul de Urgență Bârlad, polițiștii începând și ei cercetări pentru identificarea și punerea sub acuzare a tatălui copilului, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Potrivit primelor informații furnizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, fata provine din localitatea gălățeană Munteni și a ajuns la Spitalul de Urgență din Bârlad pentru a naște, având în vedere că localitatea de domiciliu se află la granița cu județul Vaslui.

„Cazul de față este unul îmbucurător, dacă putem spune așa, pentru că nou-născutul este dorit de mamă și bunici. Chiar și așa, noi am luat legătura cu Direcția pentru Protecția Copilului Galați, ținând cont de domiciliul mamei copilului, pentru a monitoriza în continuarea mediul familial, astfel încât să nu apară riscul de abandon”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Ionuț Dănilă.

Și Poliția a început o anchetă în acest caz, pentru a-l identifica pe cel care a lăsat-o însărcinată pe fata de 12 ani, acesta urmând să fie acuzat de relații sexuale cu un minor.