Anchetă în cazul unui copil ce a ajuns la spital după ce s-a lovit cu capul de o bancă la grădiniță

Publicat: 13 06. 2013, 17:43
Actualizat: 08 02. 2016, 01:20

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a declanșat o anchetă, joi, în cazul unei fetițe de cinci ani care a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-a lovit cu capul de colțul unei bănci de la grădinița unde învață, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit primelor informații oferite de conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, fetița s-a lovit cu fața de colțul unei bănci din sala de curs de la grădinița unde învață, după ce s-ar fi împiedicat de covor în timp ce mergea prin încăpere.

Fetița a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, fiind diagnosticată cu fractură de maxilar, traumatism cranio-facial acut și ruptură de buză superioară. Ulterior, medicii au decis transferarea fetiței la Clinica Buco-Maxilo-Facială Iași pentru a fi supusă unei intervenții chirurgicale.

Șefii învățământului vasluian spun că rănirea gravă a fetiței este un accident nefericit, în condițiile în care educatoarea s-ar fi aflat în sala de curs cu toți copiii, însă nu a mai avut timp să intervină pentru a o ajuta pe fetiță.

„Din primele date pe care le avem, se pare că învățătoarea se afla în sala de curs în momentul în care fetița a căzut cu capul de bancă, însă imaginați-vă că nu era singurul copil pe care cadrul didactic îl avea sub supraveghere. Inspectorul de specialitate va desfășura o anchetă la grădinița din municipiul din Vaslui unde a avut loc nefericitul accident să vedem dacă este vorba de neglijență, în funcție de care se vor lua și eventualele măsuri de sancționare a celor vinovați. Cineva trebuie să plătească”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Părinții fetiței rănite au refuzat să facă declarații în acest caz.