Anchetă în cazul unui polițist mort la spitalul din Reghin. Soția acuză că nu s-a intervenit corect

Anchetă în cazul unui polițist mort la spitalul din Reghin. Soția acuză că nu s-a intervenit corect
Publicat: 23/10/2013, 14:25
Actualizat: 23/10/2013, 14:26

Poliția Reghin s-a sesizat și a deschis un dosar de cercetare penală în cazul unui polițist de 42 de ani care a murit la spitalul din localitate, soția bărbatului susținând că starea acestuia s-a înrăutățit în urma unei injecții administrate foarte repede și că nu s-a intervenit pentru resuscitare.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Mureș, Andreea Pop, a anunțat, miercuri, că Poliția Reghin s-a sesizat din oficiu în cazul unui polițist angajat la Serviciul de Transporturi Feroviare care a murit la Spitalul „Eugen Nicoară” din localitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„S-a deschis un dosar de cercetare penală pentru moarte subită în cazul polițistului, care era angajat la Serviciul de Transporturi Feroviare, aparținând de Serviciul Teritorial Târgu Mureș, Regionala Brașov. În urma oricărui caz de moarte subită se deschide un astfel de dosar. În prezent, se așteaptă concluziile de la Institutul de Medicină Legală”, a spus Pop.

Potrivit acesteia, soția polițistului a fost în audiență la comandantul Poliției Reghin, Vasile Oltean, cazul fiind înregistrat acolo nu pentru că este vorba despre un polițist, ci pentru că este un eveniment petrecut în municipiu, mai exact la spitalul din localitate.

Soția polițistului, Angela Pop, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul s-a simțit rău, având probleme respiratorii, și a fost trimis de la serviciu la Clinica de Pneumologie din Târgu Mureș, apoi a urmat acasă tratamentul prescris, timp de o săptămână, însă starea lui nu s-a îmbunătățit, astfel că au decis să meargă la urgență la Spitalul „Eugen Nicoară” din Reghin.

Femeia a spus că acolo i s-au prescris două medicamente și a fost internat la secția de Medicină internă, câteva zile după acest tratament simțindu-se mult mai bine. Angela Pop a adăugat însă că starea lui s-a înrăutățit apoi în urma unei injecții administrate foarte repede de o asistentă medicală de la spitalul din Reghin, care nu a mai fost apoi o săptămână la lucru și al cărei nume a reușit să îl afle cu mare dificultate.

„Soțul meu glumea cu noi… Avea culoarea feței foarte bună, tonus bun. În dimineața zilei de 15 octombrie, la ora 6.00, i s-a administrat tratament, o injecție în venă care mi-a spus că i s-a făcut foarte repede și a trebuit resuscitat. A simțit că se rupe ceva în el, avea tensiune foarte mare, i-a spus celui internat lângă el «cheamă-le, că mor». Mie mi s-a spus că a făcut o criză de epilepsie, lucru imposibil. Era polițist, făcea teste anuale, muncea și în gospodărie, nu avea nimic grav. Avea astm bronșic, pe care îl ținea sub control de un an, n-a făcut niciodată vreo criză”, a declarat Angela Pop.

Potrivit femeii, după acea criză polițistul a fost mutat la secția de Terapie Intensivă, iar din spusele lui i s-ar fi administrat și un alt medicament pe care nu îl suporta, fiind foate agitat noaptea.

Sâmbătă, femeia s-a hotărât să își transfere soțul la spital la Târgu Mureș și a mers cu mai multe rude la spitalul din Reghin pentru a face acest lucru.

„Am văzut un regres și aș vrea să știu ce s-a întâmplat când i s-a administrat acea injecție. Sâmbătă am vrut să-l ducem la Târgu Mureș, dar când am ajuns (la spital la Reghin – n.r.) era aproape mort. N-avea nicio urmă de resuscitare, ceva pe piept de la aparate. Era la un metru de sonerie, n-avea cum ajunge la ea. Noi am urlat o jumătate de oră și n-a venit nimeni. Ei au spus că l-au resuscitat două ore. Or, în perioada aceea a vorbit cu fratele meu, deși cu dificultate. Mi-e foarte clar că a murit fără să fie resuscitat. Ziua următoare, directorul spitalului mi-a spus că o oră a fost resuscitat, nu două. Mi s-a spus că a făcut două preinfarcturi, trebuia să se vadă pe EKG. La autopsie, inima era sănătoasă, s-a stabilit că a murit de bronhopneumonie”, a mai afirmat femeia.

Ea a mai spus că a cerut conducerii spitalului să îi elibereze dosarul medical, dar încă nu l-a primit, și că a fost în audiență la comandantul Poliției Reghin, existând posibilitatea să se plângă și forurilor medicale.

Polițistul decedat, care a fost înmormântat marți, avea doi copii.

Directorul Spitalului „Eugen Nicoară” din Reghin, Iuliu Moldovan, a precizat că pacientul a fost internat în 11 octombrie la secția de Medicină internă, cu diagnosticul „astm bronșic și pneumonie bilaterală”, după ce s-a prezentat la Primiri Urgențe.

„A urmat un tratament de specialitate, iar în 15 octombrie, dimineața, a avut o criză de tip convulsiv, starea lui s-a degradat, a fost solicitat medicul de terapie intensivă, care a rezolvat situația. Pacientul a fost transferat la secția de Terapie intensivă, evoluția stării lui de sănătate fiind staționară. În 19 octombrie, după-amiază, a suferit o nouă criză de tip asmatiform, medicul de gardă de la Terapie intensivă a intervenit, la ora 17.00 i s-a făcut rău din nou, a făcut un stop cardio-respirator, iar manevrele de resuscitare nu au dat rezultat”, a spus Moldovan.

El a precizat că, din câte știe, laboratorul medico-legal a stabilit, macroscopic, drept cauză a decesului bronhopneumonia și se așteaptă rezultatul examenului microscopic, în două-trei săptămâni.

Moldovan a arătat că este dreptul fiecăruia să reclame, dacă se simte prejudiciat, precizând că reprezentanții spitalului consideră că s-a făcut tot ceea ce era posibil pentru pacient.

„Din analizele la nivel de spital, vă spun că eu consider că s-au respectat protocoalele. Avem o comisie de analiză la nivel de spital, pentru cazurile de decese”, a adăugat directorul Spitalului „Eugen Nicoară” din Reghin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
"Eu sunt cel pe care îl căutaţi!" Autorul masacrului din Germania s-a predat. Atacul cu...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Noul război ce stă să izbucnească. Au atacat azi dimineață. S-a declarat stare de urgență
Gazpacho, un fel de mâncare versatil. Rețeta este extrem de simplă
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Mii de reactii controversate după ce Cristina Șișcanu a arătat cum folosește un lubrifiant: “Așa...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Ministrul de externe al Italiei spune că țara are nevoie de studenți africani