„Aspectele care au condus la înaintarea acestei din urmă adrese, în original, către ministerul Justiției, la data 21.03.2018 formează obiectul unei cercetări administrative, în vederea identificării persoanelor responsabile cu privire la aceasta”, se arată într-un punct de vedere al Curții de Apel Ploiești, la solicitarea agenției MEDIAFAX.
Aceeași sursă precizează că prima solicitare de date a Ministerului Justiției, în cazul Ghiță, a venit pe 27 februarie 2018, iar răspunsul a fost dat pe 5 martie. Două zile mai târziu, ministerul Justiției a revenit cu o cerere astfel încât actele să fie trimise în original. Adresa de răspuns a fost înaintată, în original, către minister, abia pe 21 martie.
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, miercuri, că a durat două săptămâni, respectiv de pe 7 martie pe 21 martie, ca magistrații Curții de Apel Ploiești să trimită documentele în original pentru extrădarea lui Sebastian Ghiță, precizând că „și pe jos ar fi ajuns mai devreme”.
„Cel mult, puteți întreba Curtea de Apel Ploiești de ce i-au trebuit două săptămâni, de pe 7 martie până pe 21 martie, să ajungă de la Ploiești la Ministerul Justiției din România , unde ar fi ajuns și pe jos mai devreme de două săptămâni”, a declarat, miercuri, Tudorel Toader la ministerul Justiției.
Reacția ministrului Justiției vine după ce presa sârbă a scris că documentele suplimentare în cazul Sebastian Ghiță nu au ajuns la Înalta Curte de Casație din Belgrad, în contextul în care Tudorel Toader spunea că acestea au fost trimise până la finalul lunii martie.