Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a început o anchetă internă după ce o femeie în vârstă de 70 de ani a murit în spital, după ce timp de circa o lună a fost mutată dintr-o secție în alta, analizele au întârziat, iar inițial familiei i s-a spus că, întrucât avea 160 de kilograme, nu putea fi investigată cu computerul tomograf deoarece aparatul suportă doar 110 kilograme.
Florica Mariana Hosu, mama unui cunoscut procuror DIICOT din Arad, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad pe data de 7 iunie, fiind transferată la secția TBC, de unde, după o oră, a fost trimisă înapoi la urgențe. De aici, medicii au trimis femeia înapoi la TBC, de unde aceasta a fost transferată la Anestezie-Terapie-Intensivă și a rămas aici până pe 7 iulie, când a murit.
A doua zi după ce a ajuns la ATI, familia a fost informată că pentru a pune un diagnostic este nevoie de o investigație cu computerul tomograf, dar aparatul spitalului nu suportă mai mult de 110 kilograme. În aceste condiții, familia a început să caute un alt aparat.
La șase zile de la internare, femeii i s-au luat probe pentru o bronhospcopie, care au fost finalizate în 13 zile, în condițiile în care, susține familia, laboratorul nu s-a ocupat de analize în primele zile după prelevare.
Când familia a vrut să ducă femeia la Timișoara pentru investigațiile cerute, a fost nevoie de acordul conducerii spitalului arădean, medicii curanți aflând astfel de șa șefi că tomograful suporta, de fapt, greutatea femeii. Femeia a fost investigată cu computerul tomograf, însă a doua zi a murit.
Familia Marianei Florica Hosu a depus plângere la spital și amenință și cu un proces la CEDO.
„Am primit din partea domnului Hosu și relatarea faptelor în scris la secretariatul spitalului și s-a demarat deja ancheta internă. Actele s-au repartizat comisiei de reclamații și comisiei etice a spitalului. Vis-a-vis de numărul kilogramelor pe care le suportă apartul de computer tomograf, eu știam (cât suportă – n.r.), acum nu știu ce a fost într-adevăr pe vremuri, a fost ceva demult, când au fost ceva probleme la 120 de kilograme. Dar după aia eu știam că funcționează la 205 kilograme. Preluând conducerea spitalului de nici trei luni, nu mi s-a părut un lucru pe care să nu-l știe orice angajat al spitalului care se implică în tratarea pacienților”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, managerului interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Carmen Lucuța.
Întrebată dacă în acest caz poate fi vorba de o carență de comunicare între medicii spitalului sau de dezinteres din partea acestora, Carmen Lucuța a răspuns: „este o carență de comunicare între serviciile spitalului, între specialități, între secțiile de specialitate și cele paraclinice”.