Andreea Esca și Amalia Năstase, marathon de live-uri în cadrul Race for the Cure 2020

Publicat: 24/09/2020, 16:33

Andreea Esca și Amalia Năstase, îmbrăcate în roz, se vor alinia la start și vor face un maraton de live-uri pe Facebook pe 26 septembrie, într-una din zilele cursei digitale Race for the Cure și vor preda ștafeta virtual altor personalități din România care s-au alăturat cauzei Fundației Renașterea: lupta împotriva cancerului la femei.

Andreea Esca subliniază necesitatea strângerii de fonduri pentru testarea gratuită a femeilor

“În România anului 2020 mult prea multe femei mor din cauza cancerelor de san, de col uterin, ovarian și pulmonar. Rata de supraviețuire pentru cancerul de sân în România este de 64%, în timp ce în Belgia este de 84%. Principalul motiv al acestei diferențe este depistarea târzie a bolii. Aceste statistici nedrepte pentru populația feminină din România pot fi remediate prin implementarea unui program național de screening pentru cancerul de san, reluarea screeningului și a vaccinării HPV pentru cancerul de col uterin, prin informarea eficientă și avizată a femeilor asupra beneficiilor prevenției și a depistării precoce a afecțiunilor.”, a declarat în cadrul conferinței de presă Andreea Esca, Ambasadorul Fundației Renașterea, în încercarea de a sublinia necesitatea strângerii de fonduri pentru testarea gratuită a femeilor, dar și a comunicării cât mai puternice în ceea ce privește cancerul la femei în România.

Race for the Cure 2020, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri din Europa

În cadrul conferinței de presă care a avut loc miercuri, 23 septembrie, s-a discutat despre maratonul digital Race for the Cure 2020, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri din Europa care se desfășoară simultan în 31 de țări europene pe 25, 26 și 27 septembrie. Tot atunci s-a anunțat faptul că spitalul Colțea este clădirea aleasă anul acesta de Fundația Renașterea pentru a fi iluminată complet, în mod tradițional, în roz, că simbol al luptei împotriva cancerului femeilor, pe 1 octombrie 2020, de Ziua Națională a Luptei Împotriva Cancerului de San.

Cifrele și statisticile prezentate de autorități în cadrul Conferinței de presă sunt îngrijorătoare, iar strângerile de fonduri și evenimentele de informare sunt necesare pentru a schimbă realitatea dramatică a oncologiei feminine din România. În contextul pandemiei cu COVID-19, s-au înregistrat întârzieri la începerea și administrarea tratamentelor de combatere a cancerului, iar investigațiile de prevenție au fost amânate sau chiar anulate. “În cazul unui pacient oncologic, o întârziere de 6 luni la control poate însemna diferența dintre viață și moarte”, a fost concluzia îngrijorătoare autorităților prezente la eveniment.

Mihaela Geoană: Peste jumătate din pacientele cu cancer din România sunt diagnosticate abia în stadiile III și IV

“Peste jumătate din pacientele cu cancer din România (58,4%) sunt diagnosticate abia în stadiile III și IV, comparativ cu statele europene, unde 70-80% din cazurile noi de cancer sunt depistate în stadiile incipiente ale bolii (0, I și ÎI). Cancerul de sân este unul dintre principalele cauze de mortalitate pentru femeile din România conform Globocan, 2018. Anual, conform estimărilor, sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel național, iar numărul deceselor se ridică la 3.209 și fiecare persoană decedată din cauza cancerului de sân a pierdut prematur aproximativ 13 ani de viață.”, a adăugat Mihaela Geoană, Președinte și co-fondator al Fundației Renașterea, care, din 2001 până în prezent, a reușit prin acțiunile sale să ajute 21.870 femei din provincie și 87 000 de femei din București să facă analize medicale gratuite la unitățile mobile sau la centrele medicale ale Fundației Renașterea.

75 de echipe susțin Fundația Renașterea și strângerea de fonduri din România în cursa Race for the Cure

Pe 25, 26 și 27 septembrie, Fundația Renașterea va organiza pentru al șaselea an consecutiv tradițională cursa Race for the Cure România, în premieră mondială, în format digital, simultan cu 31 de state europene. Între cele 75 de echipe care susțin Fundația Renașterea și strângerea de fonduri din România se numară și cele ale celebrităților precum Andreea Esca, Inna, Alice Peneaca, Alexandra Dinu, Iuliana Tudor, Dana Rogoz, Cătălina Ponor, Atena Boca sau Ada Condeescu, dar și ale echipelor de fotbal Dinamo și Rapid care s-au înscris în cursa digitală. Înscrierea fiecărui particinat constă într-o donație minimă de 50 lei, care se va transformă în investigații medicale gratuite pentru femeile din mediul rural, dar și în acțiuni de susținere a pacientelor oncologice din România. Premieră pe care o aduce ediția din 2020 este că participarea diasporei la Race for the Cure, de oriunde din Europa, va putea aduce susținere și donații femeilor din România pentru prevenția și combaterea cancerului de san și de col uterin.

“Anul acesta, linia de start a evenimentului Race for the Cure nu va fi una fizică, iar locul de alergare poate fi oriunde: pe bandă de alergat de acasă, pe aleile din jurul blocului, într-un colț din România sau oriunde în lume. Important este să ne înscriem pe platforma raceforthecure.eu, și apoi să postăm folosind #RFTC2020 și #Renasterea2020, arătând că suntem alături de femeile din România. Statisticile sunt alarmante, rată mortalității din România fiind cea mai mare din Europa, deoarece prevenția și diagnosticarea precoce sunt deficitare, iar dramele femeilor diagnosticate cu cancer sunt copleșitoare. Haideți să colorăm Facebook-ul și Instagram-ul în roz în zilele Digital Race for the Cure, pe 25, 26 și 27 septembrie, să donăm și prin acțiunea noastră să contribuim la salvarea de vieți. Fiecare înscriere e transformată de Fundația Renașterea în analize medicale pentru femeile defavorizate, care poate nu au făcut niciodată o mamografie sau un test Papanicolau!”, a declarat Mihaela Geoană, Președinte și co-fondator al Fundației Renașterea.

Procedura de înscriere și participare, împreună cu toate detaliile și informațiile legate de Race for the Cure 2020 și de acțiunile Fundației Renașterea se pot găși pe site-ul oficial al evenimentului internațional: https://www.raceforthecure.eu/ro/ și pe https://fundatiarenasterea.ro/

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi turiști au fost șocați de nota de plată de 811 euro pentru 2 băuturi,...
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Un bărbat care își căuta soția dispărută de-acasă a descoperit că aceasta fusese înghițită cu...
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi...
Secretul longevității celui mai VÂRSTNIC fotbalist din lume. Ce mănâncă Kazuyoshi Miura și ce stil...
Câştigurile fabuloase cu care sunt ademeniţi românii cu ajutorul AI. Ce profit i s-a oferit...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Magistrații au condamnat-o definitiv pe Loredana Atănăsoaie, tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
ABANDONATE într-o mină! Peste 50 de mașini clasice VOLKSWAGEN au fost date uitării - VIDEO
Scandalul după golul Turciei la Euro ia amploare. Ambasadorul turc a fost convocat de germani....
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua...
O altă veste a căzut ca un trăsnet. Șoferii din România se vor înfuria
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre...
Victor Vrînceanu, dezvăluiri cutremurătoare la adresa Andreei Antonescu: ”Mă trezesc că o persoană străină stă...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Istoria modei, modificată pentru totdeauna de invenția acelor din os de acum 40.000 de ani
×