Prima pagină » Știri » Angajatul unei bănci a luat peste 34.000 de lei din conturile clienților

Angajatul unei bănci a luat peste 34.000 de lei din conturile clienților

Angajatul unei bănci a luat peste 34.000 de lei din conturile clienților
Un consilier de clientelă din cadrul unei agenții bancare din Vatra Dornei a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului Tribunalului Suceava pentru delapidare și fals în înscrisuri, acesta însușindu-și peste 34.000 de lei din conturile unor clienți, retrăgând banii de la bancomate.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Lucian Stănescu, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Bogdan-Vasile Gheorghievici pentru „delapidare” și „fals în înscrisuri sub semnatură privată”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul, în calitate de consilier clientelă persoane fizice la o agenție bancară din Vatra Dornei, și-a însușit mai multe sume de bani în perioada 27 iulie2010 – noiembrie 2011 din conturile clienților, profitând de faptul că avea acces la sume de bani pe care le administra în numele clienților băncii, precum și a faptului că putea acorda credite bancare pentru persoane fizice.

Astfel, Gheorghievici a transferat diferite sume de bani din conturile clienților băncii care solicitau rambursarea anticipată a creditelor sau din conturile clienților cărora le erau aprobate credite, în conturile altor clienți pentru care deținea carduri bancare ce îi erau predate de posesori pentru a fi distruse sau carduri ce le elibera pe numele diferiților clienți fără cunoștința acestora, a întocmit în fals ordine de plată, după care a retras sumele de bani, fără drept, de la ATM – uri, folosind în acest scop carduri bancare emise pe numele unor clienți ai băncii, fără acordul titularilor.

Astfel, angajatul respectiv este acuzat că și-a însușit, pe nedrept, suma totală de 34.330 lei, făcând 41 de retrageri, fără drept, de la ATM-uri, cu ajutorul unor carduri bancare ce nu erau emise pe numele său, și a efectuat în perioada decembrie 2010 – septembrie 2011, un număr de 34 transferuri, folosindu-se de 34 ordine de plată pe care le-a falsificat.

De asemenea, a mai întocmit, în fals, și nouă „cereri de subscriere produse și servicii – persoane fizice”, în baza cărora a obținut card-uri pe numele unor clienți.

Sursa citată menționează că instanta de judecată a fost sesizată cu privire la necesitatea anulării actelor false, a celor 34 de ordine de plată și celor nouă „cereri de subscriere produse și servicii – persoane fizice”, aflate la dosar și care au fost întocmite în fals.

Dosarul va fi judecat de Judecătoria Vatra Dornei.

Citește și