Prima pagină » Știri » Animalele de la Circul Globus ar putea ajunge în Africa de Sud

Animalele de la Circul Globus ar putea ajunge în Africa de Sud

Animalele de la Circul Globus ar putea ajunge în Africa de Sud
Primăria Capitalei își propune să semneze un parteneriat cu asociația Vier Pfoten pentru a reloca animalele sălbatice care participă acum la spectacolele Circului Globus, multe dintre acestea urmând să fie duse în Africa de Sud.

„Planul este ca în momentul în care o să existe o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București privind interzicerea animalelor sălbatice în circ, vom sprijini Circul și Primăria pentru relocarea animalelor care nu vor mai fi folosite. Dacă municipalitatea va avea bani pentru a acoperi costurile relocării ar fi foarte bine, dacă nu, atunci se va face pe banii asociației Vier Pfoten. Aceste animale vor ajunge în niște rezervații, sau sanctuare, unde condițiile de deținere să fie cât mai aproape de necesitățile fiecărei specii și fiecărui exemplar, unde vor trăi până la sfârșitul natural. Majoritatea rezervațiilor sunt peste hotare, singura de la noi din țară este cea de urși, de la Zărnești. Felinele mari, de exemplu, leii, tigrii, vor fi duși probabil în Africa, la sanctuarul nostru din Africa de Sud, Lionsrock”, a declarat pentru MEDIAFAX Kuki Bărbuceanu, coordornator de proiecte la Vier Pfoten.

Până în acest moment reprezentanții asociației au stabilit că vor trebui reloacați cel puțin șapte tigri, două cămile și mai multe animale de talie medie și mică, ceea ce s-ar putea realiza fără probleme. Kuki Bărbuceanu a mai precizat că va sprijini Primăria Capitalei și în privința implementării mai multor proiecte de transformare a Bucureștiului într-un oraș prietenos pentru animale.

„La nivelul municipalității există un proiect care prevede, printre altele, înființarea unor centre de adopție la standarde civilizate și un management al animalelor fără stăpân, câini și pisici. Dacă acum s-au împuținat câinii, încep să se înmulțească pisicile. Se prevede, astfel, realizarea de activități educative și activități asistate de animale pentru cei din centrele de bătrâni, de exemplu. Adică animale care au fost, sau sunt fără stăpân, vor fi selectate iar cele care se pretează vor lucra în aceste centre. Deci, o capitală „pet-friendly”, cum sunt multe altele, iar dacă te duci cu un câine de companie într-un magazin sau restaurant, să poți intra, nu ca acum, să fii obligat să îl lași afară”, a explicat Kuki Bărbuceanu.

La finalul săptămânii trecute, după ce 11 animale ale circului Globus au murit într-un incendiu, Primarul General al Capitalei a declarat că susține proiectul prin care se va interzice dresarea și folosirea animalelor sălbatice în spectacole de circ, acest act normativ urmând să fie înaintat Consiliului General al Municipiului București în vederea aprobării la finalul acestei luni.

Autor

Citește și