Prima pagină » Știri » Animalele de la Grădina Zoologică din Oradea pot fi adoptate la distanță. Cine este primul „părinte adoptiv”

Animalele de la Grădina Zoologică din Oradea pot fi adoptate la distanță. Cine este primul „părinte adoptiv”

Animalele de la Grădina Zoologică din Oradea pot fi adoptate la distanță. Cine este primul
Cele 650 de animale de la Grădina Zoologică din Oradea pot fi adoptate la distanță începând de marți, persoanele fizice urmând să plătească, pentru întreținerea acestora, 100 de lei pe an, iar firmele 500 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Administratorul Grădinii Zoologice din Oradea, Bimbó Szuhai Tibor, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că animalele adoptate vor rămâne în țarcurile lor.

Practic, iubitorii de animale au posibilitatea ca, pentru 100 de lei pe an, să primească certificatul de „părinte adoptiv” al unui animal pe care și-l aleg singuri. Pentru persoane juridice, prețul unei adopții este de 500 de lei pe an.

„Toți banii vor fi folosiți pentru îmbunătățirea condițiilor fizice și psihice ale animalelor”, a spus Bimbó.

„Părinții adoptivi” vor beneficia de un tratament special la Grădina Zoologică din Oradea, respectiv în ultima sâmbătă din aprilie și în prima sâmbătă din octombrie vor celebra Ziua Părinților Adoptivi.

Adopția poate fi făcută și pe numele altei persoane, astfel că un certificat de acest fel poate fi făcut cadou.

Primul „părinte adoptiv” de la Zoo Oradea este, de marți, biologul Anna Marossy, care a ales o suricată.

„Nu mă las până nu le adopt pe toate. Cu cât cunosc mai bine oamenii, cu atât iubesc mai mult animalele”, a spus Marossy.

Un alt „părinte adoptiv” este Beatrice Szuhai care, în numele blogului ei, a adoptat un leopard, în timp ce firma la care lucrează a adoptat un jaguar.

Totodată, Cinema Palace a adoptat animalul „vedetă” de la Grădina Zoologică Oradea, ursul Bobby.

În total, la Zoo Oradea trăiesc 650 de animale din 150 de specii. Recent, aici s-au născut un pui de ponei și un șarpe regal, dar și Virgulă, puiul uneia dintre cele două familii de suricate aduse aici în urmă cu doi ani.