Concluziile anchetei vor fi făcute publice la începutul săptămânii viitoare.
„Totodată, s-a dispus și întocmirea de proceduri destinate Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor pentru ca, în cazul în care animale sălbatice vor mai ajunge în localități, personalul angajat în serviciile veterinare să știe exact care sunt pașii ce trebuie urmați pentru a neutraliza potențialul pericol la adresa populației. Menționăm că uciderea animalului se va lua numai în caz de pericol iminent”, mai precizează ANSVSA.
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) anunță că au fost identificate 28 de apeluri la 112, înregistrate miercuri, între orele 05.20 și 08.09, apelurile fiind transferate către Dispeceratele de Urgență ale Inspectoratelor de Poliție, pentru Situații de Urgență, de Jandarmi și către Ambulanță.
„În urma căutărilor efectuate în baza de date a Centrului Unic 112 Sibiu, au fost identificate 28 apeluri prin care se semnalează prezența unui urs în oraș, în data de 12 octombrie 2016, la orele 05:20, 07:46, 07:47, 07:49, 07:56, 07:57, 07:59, 08:02, 08:04, 08:07 și 08:09. Apelurile au fost transferate, potrivit competențelor, către Dispeceratele de Urgență ale Inspectoratelor de Poliție, pentru Situații de Urgență, de Jandarmi și către Serviciul de Ambulanță.La unele dintre orele menționate, au existat mai multe apeluri într-un interval de câteva minute. O parte dintre acestea nu au fost direcționate agențiilor de intervenție întrucât nu au fost furnizate informații noi privind locul în care se afla ursul. In data de 11.10.2016 nu au fost identificate apeluri care să semnaleze prezența unui urs în orașul Sibiu”, anunță STS.
Un urs de mari dimensiuni a fost observat, miercuri dimineață, în zona centrală a Sibiului, zona fiind imediat împânzită de jandarmi și polițiști. După circa trei ore, ursul a fost prins și împușcat pe strada Lunga, în curtea unei fabrici. Polițiștii din Sibiu au deschis un dosar penal pentru uz de armă.