ANSVSA: Pieptul de curcan exportat în Germania a fost conform

Publicat: 21 03. 2013, 15:16
Actualizat: 25 06. 2013, 14:01
Vicepreședintele ANSVSA Vladimir Mănăstireanu, a declarat joi, într-o conferință de presă, că au fost finalizate verificările privind suspiciunea conținutului de antibiotice într-o cantitate de piept de curcan exportată în Germania de un procesator român, aceasta fiind nefondată.

Vicepreședintele ANSVSA Vladimir Mănăstireanu, a declarat joi, într-o conferință de presă, că au fost finalizate verificările privind suspiciunea conținutului de antibiotice într-o cantitate de piept de curcan exportată în Germania de un procesator român, aceasta fiind nefondată.

Mănăstireanu, care asigură conducerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) până la numirea unui nou președinte, a precizat că societatea românească a respectat reglementările privind creșterea și procesarea curcanilor, dar nu a spus că analizele făcute în Germania au fost eronate.

Alerta privind pieptul de curcan cu antibiotice găsit în Germania a fost transmisă în 12 martie de Comisia Europeană, fiind semnalat un nivel maxim depășit al conținutului unui antibiotic de uz veterinar în piept de curcan prăjit, cu origine România, s-a arătat într-un comunicat ANSVSA.

Produsul respectiv provenea de la o societate din județul Brașov și a fost distribuit, din iunie 2012, în România și trei state membre.