Anunț important pentru studenți! Cum își vor desfășura activitatea cele 19 facultăți ale Universității din București și ce se va întâmpla cu locurile de cazare în cămine
Reprezentanții facultăților din cadrul Universității din București au anunțat modalitățile de desfășurare a activităților academice în anul universitar 2020-2021. În niciuna dintre cele 19 facultăți ale UB nu se vor desfășura cursuri exclusiv față în față, cele mai multe optând pentru varianta de sistem mixt.
Facultățile care își vor desfășura activitatea în sistem mixt
Cele mai multe dintre facultățile Univeristății din își vor desfășura activitățile academice în sistem mixt (online și față în față). În această situație se încadrează facultățile de Administrație și Afaceri, Biologie, Chimie, Filosofie, Fizică, Geografie, Geologie și Geofizică, Istorie, Jurnalism și Științele Comunicării, Limbi și Literaturi Străine, Psihologie și Științele Educației și Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.
Facultățile care își vor desfășura activitatea în sistem online
Pe de altă parte, facultățile de Drept, Litere, Matematică și Informatică, Sociologie și Asistență Socială, Științe Politice, Teologie Baptistă și Teologie Romano-Catolică au optat pentru desfășurarea activităților academice în sistem online.
Deciziile facultăților au fost aprobate în Senatul Universității din București și au avut în vedere câteva considerente: continuarea activității academice și de cercetare în cele mai bune condiții posibile, în contextul actual, asigurarea educației „față în față” acolo unde reprezentanții facultăților au considerat necesar și posibil și, nu în ultimul rând, respectarea normelor de siguranță sanitară în vigoare.
„În același timp, facem precizarea că anumite programe, atât de licență, cât și de master, au optat pentru formule specifice, care îmbină tipurile de predare în funcție de nevoile proprii. Informații cu privire la modalitățile de desfășurare a activităților pentru fiecare dintre programele de licență și de master oferite de cele 19 facultăți ale UB pot fi consultate pe site-urile facultăților”, transmite Universitatea București.
Rectorul Universității din București a anunțat că facultățile vor desfășura în primele săptămâni ale lui octombrie evenimente menite să0i integreze în mediul universitar pe studenții anului I.
„Nu ne vom mai putea întâlni faţă în faţă la fel de des ca până acum, vom lucra pe formaţiuni mai mici, vom avea trasee clare în universitate şi nu se va mai putea petrece la fel de mult timp în spaţiile comune. Pe de altă parte, este tot atât de important să încercăm şi noi, profesorii, să ne adaptăm conţinuturile şi metodele noilor tehnologii, pentru a putea oferi studenţilor noştri acel lucru pentru care au venit la Universitatea din Bucureşti: educaţie academică şi cercetare de calitate. Consider că înţelepciunea şi încrederea trebuie să fie elemente definitorii în noul an academic”, a declarat rectorul UB Marian Preda.
Cine are prioritate la cazarea în cămine
În ceea ce priveşte cazarea în căminele Universităţii din Bucureşti, studenții vor avea la dispoziție aproximativ 4.000 de locuri, în condiții de distanțare.
„În acest sens, cazarea unui număr cât mai mare de studenţi care au nevoi reale de a ocupa un loc în căminele UB se va face prin corelarea scenariilor de cazare cu scenariile educaţionale adoptate de fiecare facultate pentru fiecare program de studii şi cu veniturile studenţilor după cum urmează: cazarea cu prioritate a studenţilor care participă la activităţi faţă în faţă, pe toată perioada de derulare a acestor activităţi; cazarea cu prioritate a studenţilor care nu au mijloace financiare pentru a-şi închiria un loc de cazare, altul decât cele oferite de UB; cazarea cu prioritate a studenţilor care nu au condiţii de studiu la domiciliu, chiar dacă participă exclusiv la activităţi online. În acest caz, studenţii care doresc să beneficieze de dreptul la cămin trebuie să facă dovada lipsei condiţiilor de studiu la domiciliu”, mai afirmă reprezentanţii UB.