Aparatul pe care nu trebuie să-l lași în priză peste noapte. Te expui la COSTURI nebănuite

Publicat: 03 09. 2024, 13:18
Actualizat: 03 09. 2024, 13:20

Multe persoane au tendința de a lăsa aparatele electrice în priză, peste noapte. Unele dispozitive casnice, cum ar fi frigiderul sau mașina de spălat, pot fi  conectate la sursa de electricitate constant. Există însă anumite excepții în privința unor dispozitive pe care le folosim foarte des și pe care nu este bine să le lăsăm în priză mai mult de maxim două ore. 

Unul dintre aparatele cel mai des utilizate în era modernă este telefonul mobil. Multe persoane și-au format însă obiceiul de a lăsa în priză telefonul, pese noapte, pentru a se bucura de o baterie complet încărcată a doua zi. Specialiștii avertizează că această practică nu este deloc benefică.

Există o mulțime de discuții cu privire la riscurile pe care le implică lăsarea telefonului la încărcat peste noapte, sau lăsarea încărcătorului în priză. Experții au analizat aspectele legate de astfel de obiceiuri și au venit cu unele concluzii neașteptate.

Se pare că un telefon lăsat la încărcat toată noaptea consumă foarte puțin. Un telefon are nevoie de maxim două ore pentru ca bateria să fie încărcată 100%. Potrivit specialiștilor, încărcătorul nu consumă mult, așa că atunci când este deconectat de la priză consumă 3.68 wati, iar atunci când este deconectat, consumul este 0.26 wati.

Cum protejezi durata de viață a telefonului

Adevăratul motiv pentru care experții nu recomandă utilizatorilor să lase telefonul la încărcat toată noaptea, este faptul că această practică dăunează duratei de viață a dispozitivului. De asemenea, nu este recomandat ca un telefon să fie încărcat complet 100%, ci doar până la 85%, din capacitatea bateriei. Nu este bine nici să lași telefonul să ajungă la mai puțin de 20%  din capacitatea bateriei. Experții menționează că astfel poți evita costurile inutile de reparație ale telefonului, sau achiziționarea unuia nou, mult prea devreme.

FOTO: Pexels

Când trebuie să apeși butonul de apelare a însoțitorului de zbor? Aspectul pe care puțini călători îl știu

Motivul hilar pentru care un român și un sârb au fost arestați în SUA: sunt urmăriți penal pentru FARSE telefonice

România stă cel mai prost la capitolul DIGITALIZARE dintre toate țările UE. Stăm bine doar la achiziții online și prezența pe rețelele de socializare