Apple, dat în judecată, după ce mai multe femei au fost urmărite de foștii iubiți prin intermediul dispozitivelor de urmărire AirTags

Publicat: 13 12. 2022, 10:50
Actualizat: 13 12. 2022, 10:51
Sursă Foto - Profimedia

Două femei au dat în judecată Apple după ce au susținut că dispozitivele AirTag au facilitat urmărirea lor de către foștii lor parteneri. Apple a declarat că a făcut dispozitivele „rezistente la hărțuire”, dar un proces colectiv propus, intentat la San Francisco, susține că nu este așa.

Prețul pornește de la 24 de lire sterline, dispozitivele AirTags sunt ca niște discuri mici, cu un diametru de aproximativ 3 cm, care sunt destinate a fi atașate la chei, portofele, rucsacuri și alte obiecte, astfel încât oamenii să le poată găsi atunci când le pierd.

Totuși, unele persoane folosesc aceste dispozitive de urmărire în scopuri criminale sau rău intenționate.

Cele două femei au intentat un proces pentru ele, dar și în numele altor persoane care susțin că au fost urmărite din cauza AirTags.

Una dintre cele două victime ale acestor dispozitive se numește Lauren Hughes, ea și-a schimbat locuința pentru a evita interacțiunea cu un fost iubit și susține că acesta i-a descoperit noua locație după ce a plasat un AirTag în roata mașinii sale.

Apple nu a răspuns deocamdată la solicitările presei

Ea a declarat că respectivul a postat ulterior pe internet o fotografie cu un camion de taco din noul ei cartier și a inclus un emoji care face cu ochiul cu hashtag-ul „#airt2.0″, iar în felul ăsta a făcut legătura.

Cealaltă reclamantă, care a rămas anonimă, a declarat că soțul ei a dat de urma ei după ce a pus un AirTag în rucsacul copilului lor.

Acestea au descris AirTag-urile ca fiind „arma necesară a hărțuitorilor și abuzatorilor” , și susțin că a fost legată de crimele din acest an ale unor femei din Ohio și Indiana.

Până în acest moment, în cadrul procesului, se precizează că modificările aduse la acest gadget nu sunt semnificative și că nu au făcut mare lucru pentru a proteja pe cele două victime, potrivit CNN.

Procesul celor doua reclamante contra Apple se încadrează în clasa proceselor de tip colectiv, în care victimele pledează pentru o cauză comună a mai multor persoane.

Cele două reclamante au declarat că demersul lor în instanță este demarat în numele „tuturor celor care au fost și sunt expuși riscului de a fi hărțuiți prin intermediul acestui produs periculos”.

Totodată, Apple nu a răspuns încă la solicitările presei.