Aproape 6.000 de persoane înscrise la vaccinare, pe măsură ce locurile s-au eliberat
În mai puțin de o zi, peste 5.740 de persoane s-au programat pentru vaccinarea cu serul produs de compania AstraZeneca, potrivit datelor făcute publice de Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare (CNCAV).
Aproape 6.000 de persoane înscrise la vaccinare
„În mai puțin de 24 de ore, peste 5740 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania AstraZeneca. Încrederea românilor în campania de vaccinare a fost demonstrată prin dinamismul înscrierilor pentru imunizare! Pe măsură ce locurile s-au eliberat pe platforma de programare, peste 5740 de persoane au ocupat sloturile disponibile”, se arată pe pagina de Facebook RO Vaccinare.
„Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19”
„Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România au sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european”, adaugă CNCAV.
Potrivit datelor CNCAV, 9.000 de români din 200.000 înscriși s-au retras de la vaccinare, în prima parte a zilei de vineri, după ce mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca.
Alergii grave, incluse pe lista cu posibile efecte adverse ale vaccinului AstraZeneca
Alergii severe ar trebui adăugate la posibilele efecte secundare ale serului anti-coronavirus AstraZeneca, după ce s-au găsit legături probabile cu o serie de cazuri în Marea Britanie, a declarat, vineri, autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE.
EMA a recomandat o actualizare a informațiilor despre vaccin
EMA a transmis că „a recomandat o actualizare a informațiilor despre produs pentru a include anafilaxia și hipersensibilitatea (reacții alergice) ca efecte secundare”.
„Actualizarea se bazează pe o revizuire a 41 de rapoarte de posibilă anafilaxie observate în rândul a aproximativ 5 milioane de vaccinări din Marea Britanie”, se menționează în cele mai importante puncte ale comitetului EMA care evaluează riscul de medicamente.