În prima jumătate a anului, prin intermediul Interpol, Poliția Română a procesat 82.837 de mesaje operative, ceea ce a condus la arestarea a 595 de persoane urmărite internațional de autoritățile române și la localizarea în străinătate în vederea extrădării a altor 62 de persoane.
Dintre acestea, 68 de persoane au fost arestate sau localizate în afara spațiului Schengen, în țări precum Rusia, SUA, Cipru, Canada, Peru, Israel, Turcia, Panama, Ucraina, Armenia și Emiratele Arabe Unite.
Schimbul operativ de informații realizat în acest interval a determinat revocarea urmăririi a 499 de persoane ca urmare a extrădării, iar 184 au fost transferate în România în vederea continuării executării pedepsei închisorii.
Organizația Internațională de Poliție Criminală – Interpol, în cadrul căreia România are calitatea de membru fondator, a fost creată ca reacție la dezvoltarea criminalității internaționale. Birourile centrale naționale Interpol sunt formate din funcționari naționali și constituie punctele de sprijin naționale ale cooperării polițienești internaționale, funcționând în fiecare stat membru.
În acest an, având în vedere contribuția Poliției Române la creșterea și dezvoltarea cooperării polițienești internaționale, cea de-a 43-a Conferință Regională Europeană Interpol a fost organizată la București.