Aproape 750 de șoferi au rămas fără permis într-o săptămână pentru depășirea vitezei legale

Publicat: 29 08. 2015, 12:46

Peste 1.300 de polițiști au acționat, la nivel național, în perioada 17 – 23 august, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru depistarea și sancționarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acțiunii, polițiștii au folosit 435 de echipamente de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Acțiunea a făcut parte din Calendarul de activități al polițiilor rutiere europene TISPOL pentru anul 2015, în baza căruia se desfășoară campania preventivă „Speed”, pe teritoriul tuturor statelor membre.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 391 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, precum și de altă natură și au aplicat 27.428 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au reținut 746 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 de km/h.