Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, Călin Lazăr, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că băiețelul va începe seroterapia pentru rabie și tetanos.
„Când a fost adus la noi prezenta plăgi multiple de mușcătură de câine pe aproape toată suprafața corpului, prezenta șoc hemoragic și șoc traumatic. A fost dus direct în sala de operație, s-a început toaletarea și închiderea plăgilor sângerânde, a fost transfuzat, intervenția durând 6 ore. La ora actuală, pacientul este la secția Terapie Intesnsivă, intubat, ventilat mecanic, se va începe seroterapie pentru rabie și tetanos. Va fi monitorizat pentru a vedea dacă dezvoltă sindrom de compartiment la nivelul membrelor, care înseamnă o presiune pe zonele vascularizate ce pot comprima țesuturile, care trebuie decomprimate prin incizii succesive. Va mai fi nevoie de transfuzii și antibiotice și intervenții, perioada grea acum începe. Prognostic este destul de rezervat, va rămâne internat cel puțin o lună sau două, este un pacient critic”, a spus Lazăr.
Potrivit acestuia, băiețelul va avea nevoie, ulterior, de consiliere psihologică.
Pe de altă parte, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj a anunțat că va evalua contextul în care s-a produs incidentul prin verificarea situației psiho-sociale a copilului „raportat la modul în care reprezentantul legal și-a îndeplinit obligațiile părintești”.
Băiatul în vârstă de 8 ani intrase, joi după – amiază, în curtea unei societăți comerciale din Câmpia Turzii, unde a fost atacat de patru câini. El a ajuns în stare critică la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, cu aproximativ 30 de mușcături pe corp și pe față. Copilul a fost operat timp de șase ore, în noaptea de joi spre vineri.
Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, Călin Lazăr, declara că în întreaga sa carieră de medic nu a mai văzut un astfel de caz de copil mușcat de câini.