Aproximativ 2.000 de elevi constănțeni nu au primit alocațiile pe luna ianuarie

Publicat: 15 02. 2012, 11:54
Actualizat: 04 07. 2012, 21:18
Aproximativ 2.000 de elevi constănțeni nu și-au primit alocațiile de stat pe luna ianuarie, după ce datele introduse în sistemul electronic al Direcției de Muncă și Protecție Socială, primite de la Inspectoratul Școlar Județean, au fost incomplete sau au fost completate greșit.

Aproximativ 2.000 de elevi constănțeni nu și-au primit alocațiile de stat pe luna ianuarie, după ce datele introduse în sistemul electronic al Direcției de Muncă și Protecție Socială, primite de la Inspectoratul Școlar Județean, au fost incomplete sau au fost completate greșit. Situația a apărut după ce Guvernul a hotărât ca aceste drepturi bănești să fie plătite doar de către direcțiile de muncă și protecție socială, iar inspectoratele școlare să predea către acestea date complete pentru fiecare copil.

"Există aproximativ 2.000 de copii care nu mai figurează în arhivele școlilor, retrași, absenți, cu situații școlare speciale sau care au părinții plecați la muncă în străinătate. O altă problemă a fost reprezentată de faptul că mulți dintre ei nu au acte sau și le-au pierdut, iar o parte dintre ei sunt neșcolarizați și unitățile de învățământ nu au putut intra în posesia datelor lor personale", a declarat, miercuri, Anamaria Burada, consilier la Inspectoratul Județean Școlar Constanța. Potrivit acesteia, acești copii nu și-au primit alocația pe luna ianuarie, care ar fi trebuit ridicată la jumătatea lunii. Ea a mai spus că datele corecte vor fi depuse în cel mai scurt timp la Direcția de Muncă.

Directorul Direcției de Muncă și Protecție Socială Constanța, Daniela Dragomir, a declarat că situația începe să reintre în normal după ce pentru rezolvarea acesteia au intervenit și alte instituții, în frunte cu Prefectura Constanța. Prefectul județului a dispus către Biroul de Evidență a Populației să se implice în rezolvarea acestei probleme și le-a cerut și primarilor din județ să găsească soluții pentru ca beneficiarii alocațiilor de stat să poată intra luna aceasta în posesia banilor.

Potrivit lui Dragomir, până la următorul termen de plată a alocațiilor mai sunt zece zile, iar la acea dată vor fi făcute toate plățile, inclusiv cele restante.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro