Arafat: 40 de pacienți din Spitalul Breaza, mutați într-un alt pavilion din cauza lipsei căldurii

Publicat: 09 12. 2012, 16:22
Actualizat: 27 09. 2018, 19:06

Patruzeci de pacienți din Spitalul Breaza au fost mutați dintr-un pavilion în altul din cauza lipsei căldurii, iar două ambulanțe au ajuns cu întârziere la pacienți cu astm și accident cerebral, din cauza zăpezii, a spus duminică ministrul Sănătății, Raed Arafat, la videoconferința cu prefecții.

„Este vorba despre 40 de pacienți internați într-un pavilion al Spitalului din Breaza, județul Prahova, care au fost mutați într-un alt pavilion unde este mai cald. Totodată, au fost două situații în care ambulanțele au ajuns cu întârziere, dar acum cazurile au fost rezolvate”, a declarat ministrul Sănătății la videoconferința cu prefecții și autoritățile publice locale.

Raed Arafat a precizat că o ambulanță care a întârziat se deplasa spre Roșcani la un pacient cu astm și o alta mergea spre Jigoreni la un pacient care suferise un accident cerebral.

Ambii pacienți au fost preluați de ambulanțe, a precizat pentru MEDIAFAX ministrul Sănătății.

Duminică dimineață, patru ambulanțe au fost blocate pe drumurile din trei localități ale județului Timiș, din cauza viscolului și a zăpezii, ele neputând ajunge la cazurile la care au fost solicitate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Banat, Sindia Vlaia, a declarat că două ambulanțe au fost blocate în zăpadă în localitatea Lovrin, o alta a rămas blocată pe un drum din Ieccea Mare, iar a patra a fost blocată în Sânmihaiu Român.