Prima pagină » Știri » Arafat: Cei care nu poartă mască reprezintă o amenințare pentru sănătatea celorlalți. Dacă o persoană se prezintă la vot cu o armă la vedere, o lăsăm să intre?

Arafat: Cei care nu poartă mască reprezintă o amenințare pentru sănătatea celorlalți. Dacă o persoană se prezintă la vot cu o armă la vedere, o lăsăm să intre?

Arafat: Cei care nu poartă mască reprezintă o amenințare pentru sănătatea celorlalți. Dacă o persoană se prezintă la vot cu o armă la vedere, o lăsăm să intre?

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus, într-o postare pe Facebook, că în spațiul public au apărut dezinformări prin care ar putea fi primiți în secțiile de vot și oamenii care nu vor purta mască de protecție.

Discuțiile despre purtarea măștii și despre obligația de a purta masca la intrare în secția de vot continuă, invocând dreptul la vot chiar dacă nu vrea un votant să poarta masca în interiorul secției de vot. (…) Din punct de vedere al sănătății publice, persoana respectivă este o posibilă sursă de infecție pentru alte persoane aflate în secția de vot, respectiv membrii comisiei și alegătorii care se află în secție. Persoana respectivă reprezintă un risc pentru ceilalți și o amenințare asupra sănătății lor, chiar și dacă persoana respectivă nu crede și nu admite acest fapt”, scrie Raed Arafat.

El compară situația unei persoane care refuză să poarte masca cu cineva care intră în secția de vot cu „arma la vedere”.

„Să luăm o situație ipotetică: O persoană se prezintă la secția de vot cu o armă la vedere, ea nefiind condamnată și având la momentul respectiv dreptul sa voteze; O lăsăm să intre în secția de vot să voteze sau este oprită la intrare pentru a proteja persoanele aflate în interior?”, scrie șeful DSU.

Arafat: Haideți să lăsăm dezinformarea și manipularile la o parte

„În concluzie, pentru binele nostru, haideți să lăsăm dezinformarea și manipularile la o parte, să fim mai întelepți decât cei care încearcă să ne folosească ca unealtă sau un produs pentru rating, pentru profit sau pentru alte interese, și să privim ce se întâmplă peste tot în jurul nostru și în lume punând un singur interes în fața noastră și anume cel al comunității și al celor apropriați nouă. (…) Așa cum trebuie să respectăm limita de viteză ca să nu punem viața altora în pericol, chiar dacă ne place viteza, trebuie să respectăm regulile de sănatate publică în perioada unei pandemii chiar dacă ele nu ne convin nouă. Regulile respective au un singur scop și anume protejarea sănătății publice, a sănătății comunității, a celor din jur, inclusiv a celor dragi nouă”, mai scrie Arafat.

Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția ... vezi toate articolele

Citește și