AREST la domiciliu pentru CARMEN ADAMESCU, acuzată de DELAPIDARE. Prejudiciu de 43 milioane de lei. Unirea Shopping Center: Spoliază patrimoniul societății!

Publicat: 11 10. 2018, 15:37
Actualizat: 25 03. 2019, 20:07

Carmen Adamescu a declarat, joi, la ieșirea din arest că „viața bate filmul”. Magistrații Tribunalului București au dispus pe numele ei arest la domiciliu, ea fiind vizată într-un dosar de delapidare.

„Viața bate filmul”, a spus Carmen Adamescu la ieșirea din arest, după ce a petrecut o noapte după gratii.

Magistrații Tribunalului București au încuviințat cererea procurorilor și au dispus, joi, arest la domiciliu pentru pentru 30 de zile pe numele lui Carmen Adamescu, în dosarul în care aceasta este acuzată de delapidare.

Decizia vine după ce Carmen Adamescu a fost reținută, miercuri, de către ofițerul de caz din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economic, după a audiat-o pe aceasta mai multe ore.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București anunță joi punerea în mișcare a acțiunii penale față de Carmen Adamescu, ea fiind acuzată de delapidare.

„În fapt, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, în mod repretat, cu intenție și în baza aceleiași rezoluții infracționale, în calitate de președinte al consiliului de administrație și director general al persoanei vătămate „U. S. C” S.A., inculpata Adamescu Carmen a însușit:

a) în favoarea a 4 societăți comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.390,97 lei, prin încheierea cu aceste societăți a unor contracte fictive, de natură a crea aparența ieșirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanță în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială);

b) în interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăți din conturile bancare ale persoanei vătămate”, arată procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

„În fapt, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, în mod repretat, cu intenție și în baza aceleiași rezoluții infracționale, în calitate de președinte al consiliului de administrație și director general al persoanei vătămate „U. S. C” S.A., inculpata Adamescu Carmen a însușit:

a) în favoarea a 4 societăți comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.390,97 lei, prin încheierea cu aceste societăți a unor contracte fictive, de natură a crea aparența ieșirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanță în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială);

b) în interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăți din conturile bancare ale persoanei vătămate”, arată procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Carmen Adamescu a fost reținută miercuri, după ce a fost audiată mai multe ore. Potrivit sursei citate, aceștia au propus magistraților Tribunalului București arestul la domiciliu pentru Carmen Adamescu pentru 30 de zile, cei din urmă fiind așteptați să se pronunțe în cursul zilei de joi.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au percheziționat miercuri dimineață locuințele mai multor persoane din București, bănuite că sunt implicate în infracțiuni de evaziune fiscală și delapidare. Potrivit unor surse Mediafax, firmele ar fi controlate de Carmen Adamescu, fosta soție a lui Dan Adamescu.

„La data de 10 octombrie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și evaziune fiscală. Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcțiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate , ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăți comerciale controlate direct sau prin intermediari. În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate”, precizează IGPR într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Potrivit polițiștilor, plățile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

„De asemenea, persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de

Alexander Adamescu A DENUNȚAT contractele fictive din cadrul firmelor controlate de mama sa vitregă

Alexander Adamescu, fiul vitreg al lui Carmen Adamescu, a denunțat activitățile ilicite și contractele fictive în cazul firmelor controlate de aceasta, au declarat pentru Mediafax, surse apropiate anchetei. Ulterior, a depus o plângere și Unirea Shopping Center. Cele două denunțuri au fost reunite într-un singur dosar penal.

Unirea Shopping Center (SCDM) va lua toate măsurile legale pentru a se proteja împotriva încercărilor de spoliere continuă a patrimoniului de către Carmen Adamescu (Palade) și familia ei, potrivit unui anunț la bursă.

Societatea reclamă că aceasta a externalizat funcția de director general al magazinului Unirea din centrul Bucureștiului către firma Pall D’or, care aparține unor rude de gradul I, direct sau prin intermediul firmei Tycoon Finance Corporation, în schimbul unei plăți lunare de 34.430 euro, mărită ulterior la 50.000 euro.

„Amintim că în tot acest timp Carmen Adamescu (Palade) era deja președinte al consiliului de administrație cu o remunerație lunară de 10.000 euro„, arată comunicatul. Compania a fost notificată în 3 octombrie de Pall D’or, prin intermediul firmei de avocatură Dănescu și Asociații, în vederea achitării sumei de 6 milioane de euro plus TVA. Unirea Shopping Center consideră că activitatea de conducere executivă a societății a fost externalizată în mod nejustificat către societatea Pall D’or, iar Carmen Adamescu a introdus „clauze nerușinate„, de genul obligării companiei la achitarea unei sume compensatorii imense și că a ascuns acționarilor existența contractului de externalizare. Cu toate că în primă instanță societatea Pall D’or a pierdut, aceasta a făcut apel, iar termenul de judecată a fost fixat pentru data de 10 octombrie 2018, mai arată comunicatul.

Dan Adamescu a falimentat societatea Astra Asigurări

Familia Adamescu nu este la prima problemă cu legea. Omul de afaceri Dan Adamescu a murit în ianuarie 2017, în timp ce executa o pedeapsă de 4 ani și 4 luni de închisoare pentru că mituise judecătorii în niște dodare de insolvență. „Nu mai este printre noi. De ziua Unirii s-a dus. A fost o tortură. Asta a fost. O tortură. Cu semnătura judecătorilor și a procurorilor. O tortură. S-a stins din viață la faimosul spital. Toți judecătorii care au semnat sentința lui. Toți care nu s-au uitat cel puțin pe documentele de la medici. Condițiile din închisoare, toată lumea, tot sistemul, au ținut un om și l-au torturat. Pur și simplu a fost toturat în închisoare, în spital și uite că nu a mai putut să lupte. S-a dus să își facă operație la genunchi, a cerut să fie eliberat, își făcuse o treime din pedeapsă, toată lumea a spus că starea lui este foarte gravă, trebuie să plece acasă, nu mai poate să stea acolo, am cerut arest la domiciliu, orice numai să trăiască”, a declarat Adriana Constantinescu, la România Tv.

Omul de afaceri Dan Adamescu era internat la un spital privat din Capitală. Familia acuza la finalul anului 2016 că nu a fost lăsată să îl vadă.

„Sora lui l-a văzut, dar nu mai pot intra rudele la el, pentru că acea cameră este sterilă și nimeni nu se poate apropia, în afară de medici. Sora lui a cerut o vizită pentru luni, dar asta numai în cazul în care există îmbunătățiri și îl pot transfera la alt salon”, a declarat atunci, pentru Mediafax nora lui Dan Adamescu. Femeia mai spunea, pe 26 decembrie, că omul de afaceri „a venit cu nenumărare bacterii din închisoare”.

La finele lunii noiembrie 2016, magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au respins cererea de eliberare condiționată depusă de Dan Adamescu.

Dan Adamescu a fost condamnat definitiv, în luna mai 2016, la patru ani și patru luni de închisoare pentru că a intervenit la judecători în dosare de insolvență. Alături de el au fost condamnați și patru magistrați, la pedepse cuprinse între 3,4 ani și 12 ani și două luni. El a fost găsit vinovat că a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența, pentru ca aceștia să dispună soluții favorabile în două dosare de insolvență.

Dan Adamescu deținea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurări și Medien Holding, trustul care include ziarul România Liberă. De asemenea, era proprietarul hotelului Intercontinental din București.

Alături de fosta șefă a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu, Adamescu a mai fost trimis în judecată în 20 decembrie 2016, pentru abuz în serviciu și spălarea banilor în dosarul falimentării Astra Asigurări, alături de alte opt persoane cu funcții de conducere în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, prejudiciul în acest caz fiind estimat la peste 800 de milioane de lei.

Societatea de Asigurare Reasigurare Astra SA a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma provizorie de 788,9 milioane de lei. Totodată, Fondul de Garantare a Asiguraților a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 714,08 milioane de lei.