Aristotel Căncescu, acuzat de corupție, va fi cercetat în libertate

Publicat: 07 10. 2014, 21:59

Aceeași măsură preventivă a fost dispusă și în cazul lui Gabriel Bâgiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Brașov.

Hotărârea luată de Înalta Curte de Casație și Justiție nu este definitivă și poate fi contestată la aceeași instanță.

Administratorului județului Brașov, Radu Ispas, reținut și el alături de Căncescu și Bâgiu, de DNA Brașov, luni seară, nu a mai fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Șeful CJ Brașov, Aristotel Căncescu (PNL), este cercetat de procurorii anticorupție pentru luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci fapte) și instigare la tentativă la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit anchetatorilor, firmele care ar fi fost favorizate la atribuirea unor contracte de către CJ Brașov sunt deținute de Gabriel Bâgiu și de Ion Diniță, deputat PC, cercetat și el, în acest dosar.
Astfel, în urma plăților nelegale făcute de CJ Brașov către firma SC Gotic SA, a lui Diniță, instituția publică a fost prejudiciată cu peste 7,6 milioane de euro.

Totodată, firma SC Ramb Sistem a încasat nejustificat peste 660.000 de lei, iar Căncescu a intervenit ca aceasta să obțină și un al treilea contract, de 20 de milioane de lei, privind renovarea Spitalului Județean de Urgență Brașov, deși licitația fusese câștigată de o altă societate.

În acest dosar sunt vizați și vicepreședintele CJ Brașov, Mihai Pascu, și alți subordonați ai lui Căncescu.