ARMATA să iasă în stradă, pentru a păzi DEMOCRAȚIA! Cristi DANILEȚ, verificat de Inspecția Judiciară, după un mesaj radical pe Facebook
Reprezentanții Inspecției Judiciare au confirmat, pentru MEDIAFAX, că s-au autosesizat în cazul judecătorului Cristi Danileț și efectuează verificări, după ce magistratul a postat, miercuri seară, pe Facebook, un mesaj prin care sugera că Armata ar putea ieși în stradă.
„Poate că cineva remarcă totuși succesiunea atacurilor, destructurărilor și decredibilizarilor la adresa următoarelor instituții: DGIPI, SRI, SPP, Poliția, DNA, Jandarmeria, PICCJ, ICCJ, Armata. Nu par întâmplătoare după declararea sus și tare a „abuzurilor instituțiilor de forță”. Știm cu toții ce ar însemna lipsirea de eficiență sau, mai rău, preluarea controlului politic asupra acestor instituții: servicii, politie, justiție, armată? Și, apropo de Armată: oare s-a aplecat cineva asupra dispozițiilor art. 118 alin. (1) din Constituție potrivit cărora „Armata este subordonată exclusiv voinței poporului pentru garantarea (…) a democrației constituționale” ? Ce ar fi dacă într-o zi am vedea armata pe stradă păzind … democrația, că tot am văzut azi că e in scădere coeficientul?! Nu v-ar surprinde să realizați că ar fi … constituțional!? Eu cred că nu vedem pădurea din cauza copacilor…”, este postarea judecătorului Cristi Danileț.
Judecătorul Cristi Danileț este cunoscut pentru intervențiile sale dure, cu privire la apărarea statului de drept în România. În octombrie 2018, acesta a anunțat că va da în judecată publicația evz.ro și pe jurnaliștii care au scris despre el că ar fi sustras documente din fosta arhivă SIPA, cu care ar fi șantajat magistrații, în urma deciziei DIICOT de a clasa dosarul. Procurorii au constatat că faptele nu există și nu au descoperit probe că cineva ar fi sustras vreun document din arhivele serviciului secret al ministrului Justiției.
Același Danileț a comentat și decizia CJUE privind căsătoria unui cuplu gay. În cauza Coman-Hamilton s-a decis anul trecut de către Curtea UE de la Luxemburg că în România trebuie recunoscută calitatea de SOȚ a unei persoane care a încheiat LEGAL o căsătorie într-un stat mebru al UE. „O să fie cam ca mașinile înmatriculate în Bulgaria„, a declarat, în 2018, Danileț.