Asfalt de mântuială la Vatra Dornei: Turnat de câteva zile, acum se poate îndepărta ușor cu mâna – VIDEO
Modernizarea a 10 kilometri de străzi din orașul Vatra Dornei a început în urmă cu câteva zile. Lucrările sunt efectuate de o firmă din Bistrița-Năsăud, care a câștigat licitația organizată de primărie.
După ce a fost turnat primul strat de asfalt, localnicii, revoltați de modul în care a lucrat compania, au postat filmulețe pe Facebook din care se vede cum asfaltul abia turnat se poate îndepărta cu mâna, foarte ușor.
„Asfaltul de la Vatra Dornei… Nu îl ridic prea tare că ajungem la barieră…”, se aude, în filmul postat pe rețeaua de socializare, comentariul bărbatului care îndepărtează cu foarte mare ușurință asfaltul abia turnat pe una dintre principalele străzi din oraș.
După apariția imaginilor, primarul orașului, Ilie Boncheș, a reacționat și susține că asfaltarea nu este finalizată în zona respectivă și că stratul turnat este unul de egalizare.
„Ceea ce s-a turnat nu este strat de uzură, ci unul suport – binder, peste care urmează a se turna, în etapa finală a lucrării, stratul de uzură din mixturi asfaltice stabilizate în grosime de 5 cm. Lucrările au fost supravegheate atât de dirigintele de șantier, de un reprezentant al Inspecției de Stat în Construcții, precum și de reprezentanți ai beneficiarului. În următoarea etapă se vor tăia marginile, se va turna binderul pentru parcările laterale, va avea loc ridicarea căminelor la cotă și reabilitarea trotuarelor. Abia apoi se va turna stratul de uzură pe întreaga suprafață”, se arată într-un comunicat al primarului Ilie Boncheș, postat pe pagina de Facebook a instituției.
Primarul susține că lucrările, făcute din fonduri europene prin Programul Operațional Regional, sunt monitorizate timp de 5 ani din momentul recepției finale și că acestea vor fi de o calitate superioară, mai ales că drumul trebuie să facă față unui trafic greu.
Foto: Facebook / Bogdan Alexandru
Lucrările de modernizare a 10 kilometri de drumuri din orașul Vatra Dornei sunt făcute în cadrul unui proiect european în valoare de 3,2 milioane de lei.