Atac armat într-un azil din SUA soldat cu opt morți și patru răniți

Publicat: 15 02. 2012, 16:58
Actualizat: 05 06. 2012, 12:40
Opt persoane au fost ucise și alte patru au fost rănite, dintre care un polițist, în atacul armat comis duminică dimineață asupra unui azil din orașul Carthage, din statul american North Carolina, potrivit autorităților și presei locale.

 

Opt persoane au fost ucise și alte patru au fost rănite, dintre care un polițist, în atacul armat comis duminică dimineață asupra unui azil din orașul Carthage, din statul american North Carolina, potrivit autorităților și presei locale, citate de AFP.

"Un schimb de focuri a avut loc într-un azil și am primit primele apeluri la ora 10.02", a declarat un reprezentant al serviciului de urgență al comitatului Moore din North Carolina, Scott Brooks.

Un prim bilanț menționa moartea a șase persoane și rănirea a cel puțin patru.

Atacul a avut loc în orașul Carthage asupra unui azil pentru bolnavii de Alzheimer, cu o capacitate de 90 de paturi, a declarat comandantul poliției din Carthage, Chris McKenzie, pentru televiziunea locală WRAL.

Atacatorul a fost rănit în schimbul de focuri și a fost transportat la spitalul local alături de ceilalți răniți, a anunțat postul de televiziune WRAL.

Un polițișt a fost rănit "dar se află într-o stare bună, staționară", a menționat Brooks.

Agresorul, care a fost identificat ca fiind Robert Stewart, în vârstă de 45 de ani, a fost arestat, au precizat autoritățile. Poliția nu a precizat imediat mobilul acestui atac sau eventualele legături ale lui Stewart cu azilul.

Printre victime figurează un bărbat de 98 de ani, cinci octogenari (patru femei și un bărbat), doi septuagenari și o infirmieră, a menționat în cadrul unei conferințe de presă un oficial din cadrul poliției din Carthage.

Atacatorul a pătruns în clădire la ora 10.00 (18.00, ora României) și a început să tragă, a afirmat șeful poliției pentru postul de televiziune WRAL.

"Am activat planul nostru de urgență când am fost preveniți. Am închis spitalul ținând cont de natura evenimentului", a explicat Emily Sloane.

Mediafax