ATAC la adresa României. Un europarlamentar britanic acuză imigranții români și bulgari: „În 2014 va exista un val de crime fără precedent”

Publicat: 12/11/2012, 15:17
Actualizat: 06/05/2019, 18:32

În 2014 va exista un val de crime fără precedent în Marea Britanie, dacă nu vom opri cetățenii români și bulgari de la a avea acces liber la frontierele britanice, relevă portalulpublicserviceeurope.com, care publică opinia lui Godfrey Bloom, membru al Parlamentului European, sub titlul „Marea Britanie > imigranții bulgari și români”.

Articolul este ilustrat cu o imagine cu steagul României.

„Marea Britanie va fi în imposibilitatea de a opri potopul de imigranți noi, deoarece mâinile guvernului sunt legate, iar ridicarea restricțiilor nu poate fi oprită fără a încălca tratatul semnat cu Bulgaria și România, la aderarea la UE în 2007”, este de părere europarlamentarul britanic.

El spune că guvernul se teme să previzioneze cât de mulți bulgari și români se vor muta în Marea Britanie, pentru că administrația precedentă a subestimat numărul acestora în 2004. Autoritățile au prezis că, după aderare, mai puțin de 20.000 de est-europeni ar putea ajunge în Marea Britanie, dar cifrele Oficiului Național de Statistică arată că anul trecut mai mult de 600.000 de est-europeni au lucrat oficial în Marea Britanie.

„Deja, statisticile au arătat că populația din România a scăzut cu mai mult de 12 la sută față de 2002, pe măsură ce sute de mii de români își părăsesc națiunea săracă pentru țările mai bogate, cum ar fi Marea Britanie”, menționează Bloom.

Foto: Godfrey Bloom// sursă Wikipedia

Europarlamentarul britanic adaugă că cifrele de la ultimul recensământ din România relevă faptul că migrația și o rată scăzută a natalității au condus la scăderea populației până la 19 milioane de locuitori, adică o scădere de aproape trei milioane de locuitori în zece ani, un milion de români lucrând în străinătate.

Cu toate acestea, alte estimări sugerează că numărul românilor care lucrează în afara țării ar putea fi trei milioane de persoane. Nu există nicio cifră oficială privind numărul de români din Marea Britanie, dar firmele britanice au publicat anunțuri pentru 2.400 de posturi vacante în numai o lună pe un site românesc, fiind căutate în special asistentele medicale și inginerii.

Articolul face referire și la faptul că autoritățile din România și-au exprimat îngrijorarea că există doar aproximativ cinci milioane de angajați care plătesc impozite, iar restul sunt pensionari, copii, fermieri de subzistență sau persoane care lucrează ilegal. Un asemenea raport este nesustenabil din punct de vedere macroeconomic, este de părere sursa citată.

Pe de altă parte, europarlamentarul britanic face referire și la informații preluate de presa britanică, potrivit cărora, în prezent, 90 la sută dintre fraudele de la bancomate sunt comise de bande românești, precum și la hoții de buzunare români, crima organizată în care sunt implicați românii în Marea Britanie și copiii români puși să cerșească și să fure.

Daily Mail a publicat la sfârșitul lunii octombrie un articol pe aceeași temă, în care arăta că30 de milioane de români și bulgari vor obține acces liber în Marea Britanie după ridicarea restricțiilor.

Bloom reprezintă UKIP, un partid politic populist de dreapta din Marea Britanie.

În noiembrie 2010, Bloom a fost dat afară din cadrul unei dezbateri din Parlamentul European, după ce i-a adresat un slogan nazist unui parlamentar german care vorbea despre criza economică din Irlanda.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...