Teodor Atanasiu a afirmat, duminică, într-o conferință de presă susținută la Alba Iulia, că trebuie să înțeleagă toată lumea de ce moțiunea de cenzură pe care PNL urmează să o depună luna viitoare trebuie să treacă în Parlament, și anume pentru că Victor Ponta trebuie să plece din funcție întrucât „refuză un drept fundamental unui cetățean român”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Mie îmi place cum minte Victor Ponta, dar trebuie să știți că Liviu Dragnea a fost condamnat de justiție nu fiindcă l-a suspendat pe Băsescu din funcție, ci fiindcă a pus morții să voteze, iar Ponta trebuie să plece pentru că nu îi lasă pe cei vii din diasporă să-și exercite dreptul de vot. Acestea sunt problemele majore cu care ne confruntăm, cică într-o Românie europeană democratică; cu un prim-ministru care refuză un drept fundamental unui cetățean român”, a spus Atanasiu.
El a adăugat că acestea sunt problemele reale cu care luptă PNL și nu alte probleme false, de bârfe sau picanterii.
Copreședintele PNL Alina Gorghiu, prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu și Ludovic Orban au participat, duminică, la Alba Iulia, la o serie de acțiuni care au încheiat manifestările organizate la nivel național pentru a marca împlinirea a 140 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal.
Sâmbătă, Alina Gorghiu a anunțat, la Pitești, în cadrul Consiliului Național al PNL, depunerea în Parlament, pe 5 iunie, a moțiunii de cenzură la adresa Guvernului, pe tema votului prin corespondență.
„E singurul lucru care ne mai lipsea. Avem premier, avem program de guvernare, ne mai trebuie moțiune de cenzură. Pe scurt, 5 iunie, tema este pe una pe care nu o putem refuza românilor din diaspora, votul prin corespondență”, afirma Alina Gorghiu, în aplauzele reprezentanților PNL.
Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, decizia luată de instanța supremă nefiind definitivă.
Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
Anchetatorii spuneau că Dragnea a fost susținut în fraudarea referendumului de 74 de președinți și membri ai unor secții de votare din localități din județele Teleorman, Vrancea, Gorj și Olt. Aceștia au fost trimiși în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale și introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracțiuni comise sub forma autoratului, complicității sau a instigării.