O femeie din Botoșani a refuzat să mai participe la un concurs pentru un loc de muncă atunci când a aflat cât e salariul
Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Botoșani are doar 29 de angajați și nu reușește să angajeze oameni noi din cauza salariilor mici. O femeie chiar a renunțat la concursul de admitere din cauza banilor.
Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani, a povestit de situația în care se află în momentul de față instituția, deoarece angajații sunt puțini iar oamenii nu vor să mai muncească pe salarii mici.
Motiv pentru care, o femeie a renunțat înainte de a participa la concursul de admitere.
„Suntem doar 29 de oameni, avem peste o sută de mii de dosare în plată, avem inspecții sociale, o grămadă de atribuții suplimentare, totul cu aceiași oameni. Nu am secretar, nu am șofer… și ne facem treaba. Adevărul este că este nevoie de oameni și în special de oameni cu experiență în ceea ce înseamnă sistemul bugetar.
Avem mari probleme în relația cu publicul. Pentru că vin la noi la ghișeu, nu înțeleg că noi suntem atât de puțini și imediat fac scandal, vor să fie serviți în acel timp, încep să devină violenți”, a declarat Sebastian Tocariu pentru Monitorul de Botoșani, potrivit Ziare.com.
România, printre cele mai mici salarii minime din Uniunea Europeană
Din cei 5,6 milioane de angajați din România, 1,9 milioane sunt plătiți cu salariul minim potrivit Inspectiei Muncii. Asta însemană mai mult de o treime, unul dintre cel mai mare procent din Uniunea Europeană.
În acest context, PSD propune majorarea salariului minim de la 2.550 de lei brut la 3.000 de lei. O parte din această majorare, 200 de lei, ar urma să fie scutită de impozit și contribuții. Asta ar însemna o majorare a netului de la 1.524 de lei la 1.863 de lei.