Prima pagină » Știri » Au obținut 30.000 de lei prin metoda „accidentul”, din spatele gratiilor

Au obținut 30.000 de lei prin metoda „accidentul”, din spatele gratiilor

Au obținut 30.000 de lei prin metoda
Doi deținuți de la Penitenciarul Galați sunt cercetați penal după ce au înșelat trei femei din Cluj-Napoca și alte patru persoane din Suceava, Iași, Timișoara și Craiova, prin telefon, prin metoda "accidentul", prejudiciul fiind de 30.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliția Cluj, doi deținuți în vârstă de 27, respectiv 32 de ani, închiși în Penitenciarul Galați, au sunat mai multe persoane, între care și trei femei din Cluj-Napoca, și s-au prezentat drept polițist, respectiv avocat, anunțându-le pe victime că fiul sau fiica lor ar fi fost implicați în accidente rutiere grave și au nevoie de bani.

„Cei doi sunt bănuiți că în cursul lunii septembrie, folosind telefoane mobile, ar fi contactat trei femei din Cluj-Napoca, cărora li s-au prezentat drept polițist sau avocat. Sub pretextul că fiul sau fiica victimei ar fi produs un accident rutier în urma căruia au fost răniți grav copii, bărbații le-ar fi solicitat diverse sume de bani. Ulterior, cei în cauză ar fi apelat la persoane aflate în libertate pentru a ridica banii de la locuințele victimelor”, spun reprezentanții Poliției Cluj.

Prejudiciul cauzat de cei doi deținuți este de 30.000 de lei, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că suspecții ar fi înșelat, prin aceeași metodă, alte patru persoane din Suceava, Iași, Timișoara și Craiova.

Polițiștii le recomandă cetățenilor ca atunci când sunt sunați de persoane necunoscute care le cer bani să memoreze numărul de telefon și să anunțe imediat Poliția.

În cazul înșelăciunii cunoscute sub denumirea de „accidentul”, suspecții utilizează calități false, avocat, procuror, polițist sau medic, și solicită telefonic diferite sume de bani unor persoane. Banii sunt ceruți sub pretextul că rude apropiate, fiu, fiică, ginere, au fost victimele unor accidente de circulație și au nevoie de bani pentru intervenții urgente medicale sau au fost reținute de Poliție pentru săvârșirea unor astfel de fapte grave cu victime decedate, iar sumele de bani reprezintă onorariul acestora ori sunt necesare pentru acoperirea pagubelor.

Victimele sunt alese mai ales din rândul persoanelor vârstnice, vulnerabile, care, în prima fază, sunt contactate pe telefoanele fixe, fără afișaj electronic automat al numărului apelant, aceasta fiind o măsură de precauție a suspecților.

Citește și