Autoritățile au retras de pe piață un conservant alimentar NEAUTORIZAT. Avertismentul ANSVA

Publicat: 27 08. 2024, 14:45
Actualizat: 27 08. 2024, 14:48

Reprezentanții ANSVA avertizează cetățenii să nu utilizeze conservantul alimentar cunoscut cu numele de Salicil, întrucât e o substanţă neautorizată ca aditiv alimentar. 

ANSVA a retras de pe piață produsul cu numele de Salicil, o substanţă neautorizată ca aditiv alimentar (acid salicilic 99%) , dar care era vândută ca agent de conservare.

Produsul a fost vândut în judeţele Alba, Mureş, Satu Mare, Arad, Bihor, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Sălaj şi Maramureş, la diverse gramaje. Reprezentanții avertizează populația să nu utilizeze produsul și să-l returneze în magazinul de unde a fost achiziționat.

„Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, solicităm clienţilor sa NU utilizeze produsul în industria alimentară şi vă rugăm cu amabilitate să le returnaţi la punctul de vânzare din care s-a achiziţionat produsul”, reiese de pe site-ul ANSVSA.

CITEȘTE ȘI:

Cantitatea exactă de sare pe care să o folosești pentru murături. Greșeala pe care multe gospodine o fac

Legume certificate ecologic, rețete din bătrâni și tehnologie de ultimă generație – SECRETUL conservelor delicioase făcute de Theo și Teddy

Gina Bradea dezvăluie secretul celor mai crocanți și aromați gogoșari pentru la iarnă. Atenție, nu se fierb!