Prima pagină » Știri » Autoritățile locale din Covasna susțin că este neclar cum se organizează „mini-recensământul”

Autoritățile locale din Covasna susțin că este neclar cum se organizează „mini-recensământul”

Autoritățile locale din județul Covasna susțin că este neclar cum și din ce fonduri trebuie să organizeze "mini-recensământul", astfel că așteaptă ca mai întâi să apară o Hotărâre de Guvern cu metodologia de organizare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Autoritățile locale din județul Covasna susțin că este neclar cum și din ce fonduri trebuie să organizeze „mini-recensământul”, astfel că așteaptă ca mai întâi să apară o Hotărâre de Guvern cu metodologia de organizare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că așteaptă să apară o Hotărâre de Guvern care să reglementeze metodologia organizării „mini-recensământului”.

„În acest moment este neclar cum trebuie să organizăm acest mini-recensământ. Aștept să apară Hotărârea de Guvern cu metodologia organizării, care să reglementeze cum și din ce fonduri vom verifica listele electorale”, a spus Antal.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a afirmat că aceia care susțin că trebuie actualizate listele electorale au dreptate, însă acest lucru ar fi trebuit realizat înainte de referendum.

„Au dreptate cei care susțin că listele electorale trebuie actualizate, însă nu este corect ca regulile jocului să se schimbe după ce s-a încheiat jocul”, a spus Antal Arpad.

La rândul său, primarul orașului Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în acest moment nu știe pe ce bază legală să organizeze „mini-recensământul”.

„În acest moment, nu știm pe baza cărei legi trebuie să organizăm acest mini-recensământ. Pe ce bază legală să punem oamenii să lucreze? Din ce fonduri? Aștept să apară o Hotărâre de Guvern care să răspundă la toate aceste întrebări”, a spus primarul orașului Covasna.

Ministrul Administrației și Internelor (MAI), Ioan Rus – care luni și-a anunțat demisia -, declara, vineri, că actualizarea listelor electorale va presupune un „mini-recensământ”, care va fi făcut de autoritățile locale până în 24 august, prin vizite foarte scurte, de „trei secunde”, de la domiciliul românilor.

Întrebat pe ce bază și în ce mod va fi realizat, concret, „mini-recensământul”, el preciza că Guvernul ar urma să emită la începutul săptămânii un act normativ prin care să împuternicească primăriile pentru activitatea de verificare a datelor în teren.

Luni, Ioan Rus a anunțat că și-a înaintat demisia de onoare din funcția de ministru al Administrației și Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu și continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

Citește și