DIICOT a confiscat un Ferrari, două Maybach, două BMW seria 7, două Mercedesuri, un Hummer și două Audi A8 au fost confiscate, în urma perchezițiilor la locuințele membrilor clanului „Brătianu” din județul Olt, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au făcut, vineri, 12 de percheziții în Olt și Vâlcea, la locuințele membrilor clanului „Brătianu” din Drăgășani și la firmele controale de aceștia, suspectați de evaziune fiscală de zece milioane de euro, după ce au vândut produse petroliere, zahăr și ulei fără a plăti taxele.
Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt, împreună cu ofițeri de poliție judiciară de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Olt, au destructurat un grup infracțional organizat, constituit din 28 de persoane, cunoscut sub denumirea de clanul „Brătianu”, din Drăgășani, județul Vâlcea, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.
În urma perchezițiilor făcute la locuințele învinuiților și la sediile unor societăți comerciale administrate de aceștia, 21 de persoane au fost duse la audieri, la sediul DIICOT – Olt.
Membrii grupării sunt acuzați că au obținut beneficii financiare substanțiale, folosind peste 20 de societăți comerciale pentru a efectua operațiuni ilegale cu produse petroliere, zahăr și ulei.
„Astfel, ca mod de operare, învinuiții au derulat operațiuni de import de produse petroliere (motorină, benzină, uleiuri) din Bulgaria, pe care le-au introdus și comercializat pe teritoriul României, fără plata taxelor și impozitelor aferente. În acest scop, învinuiții au întocmit documente false care să ateste că mărfurile au fost fie returnate în Bulgaria, fie exportate în Ungaria, către diferite societăți comerciale controlate de către membrii grupării”, a precizat DIICOT.
În același mod, membrii grupării au efectuat operațiuni comerciale cu cantități însemnate de zahăr și ulei brut de floarea-soarelui, pentru care în mod fictiv se atesta că erau exportate, deși, în realitate, mărfurile erau procesate la diferite fabrici din România și ulterior „produsul finit” era comercializat în supermarketuri din țară.
Prejudiciul produs în acest fel de membrii grupării a fost estimat la peste zece mlioane de euro.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SIF Olt și lucrătorilor din SPIR Olt și BMJ Olt, suportul tehnic și informativ fiind asigurat de către SRI.