Avantajele și dezavantajele DIETEI MILITARE. Ce trebuie să mănânci în primele trei zile

Avantajele și dezavantajele DIETEI MILITARE. Ce trebuie să mănânci în primele trei zile
Sursa FOTO: Lyla.ro
Publicat: 27/04/2023, 09:16

Dieta militară, denumită adesea dieta soldatului sau dieta de 3 zile, este un regim alimentar extrem de popular în Statele Unite ale Americii (SUA). Acesta pretinde că te poate ajuta să slăbești până la 4,5 kilograme doar o săptămână.

Dieta militară constă în respectarea unui regim alimentar riguros pe parcursul a trei zile, urmate de patru zile de relaxare, ciclul fiind reluat până când se atinge greutatea dorită.

Se crede că această dietă a fost făcută de nutriționiștii din armata SUA pentru a-i ajuta pe soldați să se pregătească rapid pentru antrenamentele intense.

Dieta militară prevede un plan de mese prestabilit pentru micul dejun, prânz și cină în primele trei zile, fără gustări între mese.

În celelalte patru zile ale săptămânii, dieta militară îndeamnă la menținerea unei diete echilibrate.

În această etapă, aportul total de calorii ajunge la aproximativ 1.100-1.400 de calorii pe zi, transformând-o într-o dietă hipocalorică.

Acest nivel de restricție calorică este mult sub cel recomandat pentru adulți în Ghidurile dietetice americane pentru anii 2020-2025, care indică un minim de 2.200-2.400 de calorii pentru bărbați și 1.600-1.800 de calorii pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 18-60 de ani.

Deci, ca în cazul oricărei diete de slăbit, trebuie consultat un medic sau un nutriționist înainte de a efectua aceste modificări, potrivit Webmd.

Deși dieta militară poate părea simplă la început, dacă suferi de afecțiuni cronice sau dezechilibre neidentificate, s-ar putea să întâmpini probleme de sănătate.

În plus, dieta militară nu este recomandată persoanelor cu afecțiuni cronice ale ficatului, rinichilor, inimii sau cu diabet.

Cum arată o dietă militară esențială

În primele trei zile, dieta militară presupune un consum de aproximativ 1000-1200 de calorii pe zi, împărțit în trei mese principale.

Meniul este foarte specific, iar porțiile sunt controlate cu strictețe.

Acest program alimentar se concentrează pe consumul de proteine, fructe și legume, iar hidratarea este esențială. În această perioadă, se recomandă să se bea cel puțin 2 litri de apă pe zi.

Meniul dietei militare de 3 zile poate arăta astfel, conform Themilitarydiet.com:

În prima zi, la micul dejun este recomandat să mănânci un grepfrut, o felie de pâine prăjită, două linguri de unt de arahide și o cană de cafea sau ceai cu cofeină.

La prânz este ideal să mănânci măcar 65 de grame de ton, o felie de pâine prăjită și să bei o cană de cafea sau ceai, tot cu cofeină.

Cina poate cuprinde și ceva dulce la final, dar e important să mănânci și puțină carne, deci, 85 de grame de orice tip de carne, o cană de fasole verde, o banană, un măr mic și o cană de înghețată de vanilie.

În a doua zi, micul dejun trebuie să conțină un ou, o felie de pâine prăjită și o banană, iar la prânz ideal ar fi să ai pe masă o cană de brânză de vaci, un ou fiert tare și câțiva biscuiți sărați.

La cină poți servi doi cârnați, desigur, fără chiflă, o cană de broccoli și 65 de grame de morcovi, desigur, ca desert poți mânca înghețată de vanilie sau o banană.

În ziua a treia, micul dejun trebuie să conțină câțiva biscuiți sărați, o felie de brânză cheddar și un măr mic, iar la prânz poți servi un ou fiert tare și o felie de pâine prăjită

La cină, peștele e ideal. Deci, 130 de grame de ton, o banană și 130 de grame de înghețată de vanilie te vor sătura cu siguranță.

Pentru zilele 4-11, cei care adoptă dieta militară au mai multă libertate în alegerea alimentelor, însă se recomandă menținerea unui consum moderat de calorii.

De asemenea, este recomandat evitarea alimentelor nesănătoase.

Persoanele care aleg să țină această dietă trebuie să știe care sunt beneficiile acestui regim. Așadar, beneficiile sunt mai multe, fie că e vorba despre pierderea rapidă a kilogramelor, fie că e vorba despre alimentele accesibile și foarte ușor de preparat.

Planul de masă al dietei militare este simplu și ușor de urmărit.

Alimentele incluse în dietă sunt accesibile și ușor de preparat, făcând dieta atractivă pentru persoanele care doresc o abordare simplă și fără complicații în privința scăderii în greutate.

Majoritatea alimentelor din dieta militară sunt ușor de găsit în supermarket-uri și sunt relativ ieftine.

Avantaje și dezavantaje

Dieta militară poate ajuta la dezvoltarea disciplinei alimentare, deoarece implică restricții stricte și o abordare structurată a mesei și încurajează consumul de apă, care este esențială pentru menținerea sănătății și a pierderii în greutate.

Dieta militară include unele fructe și legume, care sunt bogate în vitamine, minerale și fibre și nu are nevoie de un program intensiv de exerciții fizice pentru a obține rezultate, deși exercițiul moderat este întotdeauna recomandat pentru sănătatea generală.

Pentru unii oameni, dieta militară poate fi un punct de plecare pentru a adopta un stil de viață mai sănătos, încurajându-i să facă alegeri alimentare mai bune pe termen lung.

Deși dieta militară promite rezultate rapide într-un interval scurt de timp, oamenii trebuie să fie informați cu privire la riscurile la care se expun atunci când o adoptă.

Așadar, iată care sunt câteva dintre riscurile dietei militare:

Deși poate oferi rezultate rapide pentru unele persoane, vine și cu potențiale riscuri și dezavantaje. Iată câteva dintre riscurile asociate cu adoptarea dietei militare.

Mulți oameni care pierd rapid în greutate, atunci când se opresc din regimul strict, se întorc la kilogramele pe care le-au avut înainte de a slăbi.

Acest lucru poate fi frustrant și poate avea un impact negativ asupra sănătății în general.

Dieta militară este extrem de restrictivă și nu include o varietate suficientă de alimente. Aceasta poate duce la deficiențe nutriționale, cum ar fi aportul insuficient de vitamine și minerale.

O dietă cu un aport caloric foarte scăzut, precum dieta militară, poate duce la o scădere a metabolismului, iar acest lucru poate face pierderea în greutate mai dificilă pe termen lung și poate duce la o creștere în greutate după încheierea dietei.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
„Mașa, nu spune nimic despre atacul cu rachetă balistică”. Cum s-au dat de gol rușii...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
S-a vândut celebra banană lipită cu o bandă adezivă. Banalul fruct a fost cumpărat pentru...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat...
Greșeala pe care o facem când gătim ciorbă. Niciodată nu ne-a trecut prin cap
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri